Bedre sikkerhed giver dansk lufthavn millionbesparelse

0

billund-lufthavnLUFTFART: Danmarks næststørste lufthavn har øget sikkerheden for sine medarbejdere. Det har givet store besparelser og betydet, at den nu er nomineret til Arbejdsmiljøprisen.

Siden Billund Lufthavn i 2014 satte øget fokus på sikkerhedskulturen for sine medarbejdere, er antallet af arbejdsulykker med fravær faldet næsten 40 pct. Ifølge lufthavnen har faldet i arbejdsulykker årligt sparet den for 2,2 mio. kr.

”Vi arbejder for at skabe en sikker arbejdsplads. Vi tænker sikkerhed ind i alt, vi gør. En arbejdsplads, hvor vi hjælper hinanden med at gøre arbejdet mere sikkert, og hvor den enkelte tager ansvar og prioriterer sin egen sikkerhed lige så højt som sikkerhed for fly, passager, gods og bagage,” siger Lene Søgaard, HR-chef i Billund Lufthavn til standby.dk og tilføjer: ”Billund Lufthavn vil være en sikker arbejdsplads – og som vi kan forlade som hele mennesker.”

Senest er Billund Lufthavn nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2016.

”Indsatsen i Billund Lufthavn er et rigtig godt eksempel på, at et sikkert arbejdsmiljø både er godt for medarbejdere og for bundlinjen. Med afdelingernes sikkerhedsteams bliver indsatsen forankret i hele organisationen, og det skal til for at få antallet af arbejdsulykker til at falde”, siger Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet.

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen kåres 24. november på hotel Crowne Plaza i København.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz