Bedste måned i Billund

billund lufthavnLUFTHAVNE: I årets første halvår havde Danmarks næststørste lufthavn 0,9 pct. flere passagerer end på samme tid sidste år. Der var fremgang på udenrigsruter, men nedgang på indenrigs og charter. Holder årets fremgang er der udsigt til ny passagerrekord…

Med 15.000 flere passagerer til 1,7 mio. har Billund Lufthavn ny passagerrekord i årets første halvår. Holder de tal året ud, er der udsigt til ny passagerrekord, hvor lufthavnen sidste år havde 2,8 mio. rejsende.

Der var knap 5.000 færre på indenrigsruterne mellem Billund og sæsonruten til Bornholm (flyves to gange om ugen af Danish Air Transport fra 18. juni til 30. august) og helårsruten til Københavns Lufthavn, i alt lidt over 70.200. Et fald på 6,6 pct.

Omvendt steg trafikken på udenrigsruterne fem procent til 1,1 mio. – en vækst på 53.000. Chartertrafikken faldt seks procent til knap 522.000 rejsende.

Billund Lufthavns adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, sagde i går til standby.dk: ”Ruteselskaberne har i lang tid båret væksten, f.eks. med Air Frances ekstra afgang, mens Danish Air Transport på Bornholmer-ruten til Billund har gjort det forrygende, og måske har givet mod på mere.”

Igen bød juli på rekordmange passagerer. I alt rejste 390.290 via Billund, en stigning på 3.196. Derfor blev juli den travleste måned i lufthavnens historie.

Udenrigsrutetrafikken stod igen for væsentlig stigning. 233.910 passagerer benyttede ruteflyene, en stigning på 6.806 i forhold til juli 2014, svarende til 3 pct. Stigningen i rutetrafikken skal primært findes hos ruteflyselskaber som Lufthansa, Brussels Airlines, KLM, Air France og Air Berlin, som samlet har øget deres trafik med over en tredjedel i juli.

Faktisk har stort set alle ruteflyselskaber set fremgang fra Billund i juli med undtagelse af Ryanair som har reduceret sit passagertal med knap hver femte passager. Det hænger sammen med, at Ryanair lukkede sin base 17. juli efter tre år i lufthavnen, oplyser Billund Lufthavn.

Indenrigsruterne havde 10.153 passagerer, 168 flere eller en stigning på 1.7 %. Stigning skyldes især DAT’s succes med ruten til Bornholm.