Bella Sky presser priserne

Ifølge tv2.dk vil hotellets 814 værelser intensivere kampen om Københavns hotelgæster. De seneste to år er der åbnet seks nye hoteller med 200 eller flere værelser og tilsammen forøger de værelseskapaciteten med knap 3.000 – en vækst på 25% siden sommeren 2009, skriver business.dk.

 

Ifølge Lise Lyck, der er leder af cenbter for turisme og kultur på CBS kan det ikke undgå at medføre et pres på priserne selv om gæsterne den seneste tid er vendt tilbage til København. Mange hotelværelser står alligevel stadig tomme, og flere udenlandske gæster fravælger den danske hovedstad på grund af et højt prisniveau.

 

Ifølge Horesta faldt antallet af internationale overnatninger med 9% sidste år, når det gælder Danmark, mens Sverige og Tyskland havde stigninger på 19%. Ifølge  Lise Lyck har regeringerne i andre lande hjulpet hotellerne med momslettelser og andet fordi turismen er et vigtigt element i væksten. Herhjemme er politikerne slet ikke så opmærksomme på forholdene, selv om turisme, målt på arbejdspladser, er landets tredjevigtigste erhverv.

Skrevet af Flemming Juul