Berlin fejrede 25-året for Murens fald

Fra venstre Bernd Hässler fra Tysk Turist Information, Lina Nordlander, salgschef i Danmark for Air Berlin, Catarina Erceg, salgschef i bl.a. Skandinavien for VisitBerlin, og Klaus Urbschat, ejer af DSR Travel - Danske Special Rejser, der har speciale i rejser til Tyskland.

Fra venstre Bernd Hässler fra Tysk Turist Information, Lina Nordlander, salgschef i Danmark for Air Berlin, Catarina Erceg, salgschef i bl.a. Skandinavien for VisitBerlin, og Klaus Urbschat, ejer af DSR Travel – Danske Special Rejser, der har speciale i rejser til Tyskland.

9. november i år er det 25 år siden Berlin-muren blev åbnet og dermed genforeningen af Vest- og Østtyskland – som officielt skete 3. oktober 1990. Begivenhederne blev markeret i går ved sammenkomst arrangeret af Tysk Turist Information i Danmark. 6.000 danskere har i dag boliger i den tyske hovedstad.

Fra august 1961 til november 1989 var Berlin-muren – adskillelsen mellem Øst- og Vestberlin – en realitet; op mod 200 menes at have mistet livet på flugtforsøg fra Østberlin til Vestberlin.

25-året for åbningen af Berlin-muren blev i går markedet ved sammenkomst, hvor Tysk Turist Information i Danmark havde op mod 60 gæster til sammenkomst i DGI-Byen i København.

Ved arrangementet sagde Bernd Hässler, chef for Tysk Turist Information i Nordeuropa, til standby.dk: ”Berlin er en stor destination for danskerne. Op mod 6.000 danskere har i dag en bolig i Berlin.”

”De danske overnatningstal i Tyskland er gennem årene bare steget. Sidste år blev det til 2,9 mio. overnatninger; i år håber vi at komme over tre mio. Danskerne er i snit 2,2 dage i Tyskland.”

Tallene på danske overnatninger omfatter ikke overnatninger på f.eks. tyske Bed & Breakfast-steder med under ni senge samt overnatninger i danske boliger i f.eks. Berlin.

Bernd Hässler tilføjer, at de tre største rejsemål for danske besøgende i Tyskland sidste år var regionen Schleswig-Holstein syd for den danske grænse, fulgt af Berlin og Hamborg.

I dag betjener fire flyselskaber ruten fra København til Berlin, Air Berlin, Easyjet, Norwegian og SAS.

I berømt tale 12. juni 1987 ved Brandenburg Gate i Berlin, sagde USA’s daværende præsident, Ronald Reagan, til Mikhail Gorbachev, daværende leder af kommunistpartiet i Sovjetunionen: “Generalsekretær Gorbachev, hvis du ønsker fred, kom til dette sted. Hr. Gorbachev, åben denne port – hr. Gorbachev: riv denne mur ned.”