Berlin fejrede 25-året for Murens fald

Fra venstre Bernd Hässler fra Tysk Turist Information, Lina Nordlander, salgschef i Danmark for Air Berlin, Catarina Erceg, salgschef i bl.a. Skandinavien for VisitBerlin, og Klaus Urbschat, ejer af DSR Travel - Danske Special Rejser, der har speciale i rejser til Tyskland.

Fra venstre Bernd Hässler fra Tysk Turist Information, Lina Nordlander, salgschef i Danmark for Air Berlin, Catarina Erceg, salgschef i bl.a. Skandinavien for VisitBerlin, og Klaus Urbschat, ejer af DSR Travel – Danske Special Rejser, der har speciale i rejser til Tyskland.

9. november i år er det 25 år siden Berlin-muren blev åbnet og dermed genforeningen af Vest- og Østtyskland – som officielt skete 3. oktober 1990. Begivenhederne blev markeret i går ved sammenkomst arrangeret af Tysk Turist Information i Danmark. 6.000 danskere har i dag boliger i den tyske hovedstad.

Fra august 1961 til november 1989 var Berlin-muren – adskillelsen mellem Øst- og Vestberlin – en realitet; op mod 200 menes at have mistet livet på flugtforsøg fra Østberlin til Vestberlin.

25-året for åbningen af Berlin-muren blev i går markedet ved sammenkomst, hvor Tysk Turist Information i Danmark havde op mod 60 gæster til sammenkomst i DGI-Byen i København.

Ved arrangementet sagde Bernd Hässler, chef for Tysk Turist Information i Nordeuropa, til standby.dk: ”Berlin er en stor destination for danskerne. Op mod 6.000 danskere har i dag en bolig i Berlin.”

”De danske overnatningstal i Tyskland er gennem årene bare steget. Sidste år blev det til 2,9 mio. overnatninger; i år håber vi at komme over tre mio. Danskerne er i snit 2,2 dage i Tyskland.”

Tallene på danske overnatninger omfatter ikke overnatninger på f.eks. tyske Bed & Breakfast-steder med under ni senge samt overnatninger i danske boliger i f.eks. Berlin.

Bernd Hässler tilføjer, at de tre største rejsemål for danske besøgende i Tyskland sidste år var regionen Schleswig-Holstein syd for den danske grænse, fulgt af Berlin og Hamborg.

I dag betjener fire flyselskaber ruten fra København til Berlin, Air Berlin, Easyjet, Norwegian og SAS.

I berømt tale 12. juni 1987 ved Brandenburg Gate i Berlin, sagde USA’s daværende præsident, Ronald Reagan, til Mikhail Gorbachev, daværende leder af kommunistpartiet i Sovjetunionen: “Generalsekretær Gorbachev, hvis du ønsker fred, kom til dette sted. Hr. Gorbachev, åben denne port – hr. Gorbachev: riv denne mur ned.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.