Berlingske udliciterer rejsesektioner

1

BerlingskeVOR EGEN VERDEN: Den rekonstruering og slankekur Berlingske skal igennem, vil efter ledelsens mening betyde outsourcing af en række tillæg bl.a. rejsetillæg.

Journalisterne protesterer og nedlagde arbejdet på Berlingske mandag mod en strategi fra de belgiske ejere om en slankekur af betydning med 64 medarbejdere, heraf en lang række journalister, som bliver afskediget.

Det ser ud til at rejsesektionerne både i Berlingske og B.T. udliciteres til et mediebureau, mens journalisterne enten stopper eller overflyttes til andre redaktioner.

Det betyder i givet fald et endeligt for det, der i mange år har været Danmarks største rejseredaktion med start for 40 år siden, med den der skriver disse linjer som initiativtager og redaktør.

Det ser også ud til, at andre sektioner som FRI og M/S ryger med i købet, men det hele er endnu lidt uklart, idet en enig medarbejdergruppe af journalister protesterer. Efter arbejdsnedlæggelsen mandag mødes parterne igen på fredag.

Både Jyllands-Posten og Ekstra Bladet har for længst outsourcet deres rejsektioner under journalistgruppens kraftfulde protester.

Mange i rejsebranchen betragter det som en klar nedgradering af stoffet i aviserne, men det er tilsyneladende ikke gået ud over det kommercielle, især ikke i Jyllands-Posten.

Flere amerikanske aviser et gået samme vej, ligesom det er sket i Europa, primært fordi der mangler opbakning fra flyselskaber, turistbureauer og hoteller.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Berlingske udliciterer rejsesektioner"

Notify of
avatar
Claus Andersen

Tiden er løbet fra en kæmpe hær af fastansatte og fremtiden vil byde på mange flere freelance opgaver, ikke bare i avis branchen, men i flere andre brancher, blandt andet rejsebranchen. Og i tilfældet aviserne, behøver det ikke at være skadeligt for kvaliteten. JP havde den gang de havde fastansatte journalister, den suverænt ringeste rejse sektion i Danmark. Der er kommet lidt mere kød på den nu efter at de har fået et eksternt firma til at stå for den.

wpDiscuz