Berømt skuespiller skifter navn i pas

0
Michael Caine - Viennale (Vienna International Film Festival) 2012 at Gartenbaukino
Michael Caine.

TURISME: I en urolig verden har dobbelt Oscar-vinder valgt at få nyt pas med hans skuespillernavn – frem for navnet, han blev døbt med, og som før stod i hans pas. ”Jeg blev træt af at forklare mig i lufthavne,” siger han.

Den 83-årige britiske Sir Michael Caine har fået nyt pas – med hans skuespillernavn. I en tid med øget sikkerhed i lufthavne valgte han ændringen, for ikke fortsat at bruge op til en time i lufthavne på at forklare sikkerhedspersonalet, hvorfor de kender ham som Michael Caine – når der i hans pas stod navnet Maurice Joseph Micklewhite.

”Sikkerhedspersonale i lufthavne ville sige ”Hej, Michael Caine,” hvorefter jeg gav dem mit pas – med et andet navn. Det kunne jeg bruge op til en time på at forklare,” siger Michael Caine.

Maurice Joseph Micklewhite fandt på sit nuværende navn i 1954. Han brugte dengang navnet Michael White. Han valgte sit nye efternavn, Caine, efter han så en plakat med sin favoritskuespiller, Humphrey Bogarts, seneste film: ”Mytteriet på Caine.”

Sir Michael Caine har siden 1960erne medvirket i over 115 film. I 1977 spillede han sammen med en af sine siden bedste venner, den tidligere James Bond, Sean Connery, i filmen Manden der ville være Konge.

Sir Michael Caine har fået to Oscars, begge som bedste mandlige birolle i Woody Allens film Hannah og hendes Søster i 1986 og i 1999 for Æblemostreglementet. Senere medvirkede han bl.a. i Batman-film.

Mange andre skuespillere er gennem årene blevet kendt under andre navne end deres fødenavne.

Standby.dks afdeling for trivia kan, med tak til imdb.com, f.eks. give disse eksempler: Brad Pitt er født som William Bradley Pitt, Martin Sheen som Ramon Antonio Gerard Estevez, Helen Mirren havde ubrugeligt filmnavn, hun blev døbt Ilyena Lydia Vadilievna Mironov (hendes far var russer), Nicolas Cage som Nicolas Kim Coppola (hans far er bror til instruktøren af Godfather-filmene, Francis Ford Coppola). Men Nicolas Cage ønskede at skabe sit eget skuespillernavn, uden at lukrere på sin berømte onkel.

Og den nok mest ikoniske kvindelige skuespiller, Marilyn Monroe, blev døbt Norma Jeane Mortenson.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz