Betal med kreditkort i Grækenland

2019/08/defaultmain.jpg 800px-Credit-cardsTURISME: Vi kender det jo alle med opfordringen om at betale i kontanter, når vi gæster en restaurant eller butik. ”Fordi fluesmækkeren eller maskinen netop nu er ude af funktion.”

Nu skal det være forbi med at betale kontant i Grækenland. Regeringen opfordrer turisterne til at betale med kreditkort for at være sikker på, at der betales skat af beløbet på hotellet, i restauranten eller i forretningen. Noget som hidtil har været særdeles usikkert.

Grækenlands økonomiske situation er alment kendt. Ekstra skatter og afgifter er på vej, også for turister. Man venter i år 25 mio. fremmede turister. Det viser sig nu, at rigtig mange af landets gæster aldrig har betalt moms, fordi de har afregnet kontant til sælgerne.

Den mest brugte er den med at have mærkater i vinduet i restauranten fra stribevis af kreditkort og derefter med sorg i stemmen at meddele kunden ”at vores maskine er desværre i stykker, så vi modtager kun kontanter”. Kommer man igen næste aften, er maskinen fortsat i stykker og så fremdeles.

Derefter modtager man en håndskrevet regning som kvittering. Og resten er overladt til fantasien.

Var det Grækenland? Ja, det var det.

Men det kan man såmænd også opleves i Danmark. Beviser haves.