Køer ved check-in skal afskaffes i CPH

Fremover kan flypassagerer, der rejser af sted fra Københavns Lufthavn i Kastrup, selv printe deres boardingkort hjemmefra og dermed styre uden om menneskehavet i forhallen og direkte mod sikkerhedskontrollen, når de skal ud at flyve.
”Vi er for øjeblikket i forhandlinger med flere flyselskaber, der ønsker at benytte muligheden, men kan ikke sige, hvornår det første flyselskab vil tilbyde muligheden,” siger økonomidirektør Torben Thyregod, Københavns Lufthavne.
Enkelte flyselskaber i verden tilbyder allerede en sådan løsning – bl.a. hollandske KLM – men den hollandske løsning mangler en enkel tilretning af KLM’s datasystem, før den kan sikkerhedsgodkendes af Statens Lufthavnsvæsen.
”Kravet er, at man ikke blot kan fotokopiere et boardingkort og på den måde komme ind i lufthavnen uden at have billet. Vi skal være sikre på, at det enkelte flyselskabs datasystem registrerer, at passageren er kommet ind i lufthavnen, så boardingkortet ikke kan bruges to gange,” siger Torben Thyregod.
Idéen med hjemmeprintede boardingkort er blot ét element i en strategi om øget selvbetjening. Lufthavnen har opstillet selvbetjeningsautomater, hvor kunderne på stedet kan få udprintet deres egne boardingkort.
Den metode bliver allerede benyttet intensivt af bl.a. SAS, som har opstillet egne selvbetjeningsautomater, men nu vil lufthavnen altså selv investere i løsningen og tilbyde den til flyselskaberne.

Skrevet af