BIG bygger hjem til dronningens pandaer

Dronning Margrethe fik i 2014 to pandaer i gave fra Kina, og i 2018 skal de flytte ind i Zoologisk Have i København.

Det er stjernearkitekterne fra BIG, Bjarke Ingels Group, som i samarbejde med København Zoo har designet det nye flotte anlæg.

De sort-hvide bamser kommer først til Danmark i 2018, men allerede nu er planerne til anlægget altså på plads, og København Zoo er i fuld gang med forberedelserne, skriver tv2.dk.

”Anlægget er budgetteret til 125-150 millioner kroner, og første spadestik bliver taget i november 2017. Pandaerne får 1.300 kvadratmeter at boltre sig på, og anlægget bliver på i alt ca 4.000 kvardratmeter”, fortæller adm. direktør i Københavns Zoo, Steffen Stræde, til TV2, og han er ikke i tvivl om, hvor meget pandaerne vil betyde: ”For det første er det jo en fascinerende dyr, så vi glæder os til at komme til at arbejde med pandaerne. Derudover flytter det jo Københavns Zoo op i international liga, kan man sige, for der er ikke mange der har pandaer”.

Direktøren skriver på Zoo’s hjemmeside, at den største opgave nu og her er at skaffe de millioner, som anlægget kommer til at koste, og at han er på jagt efter fonde og investorer, der vil være en del af det ambitiøse projekt.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.