BIG bygger hjem til dronningens pandaer

Dronning Margrethe fik i 2014 to pandaer i gave fra Kina, og i 2018 skal de flytte ind i Zoologisk Have i København.

Det er stjernearkitekterne fra BIG, Bjarke Ingels Group, som i samarbejde med København Zoo har designet det nye flotte anlæg.

De sort-hvide bamser kommer først til Danmark i 2018, men allerede nu er planerne til anlægget altså på plads, og København Zoo er i fuld gang med forberedelserne, skriver tv2.dk.

”Anlægget er budgetteret til 125-150 millioner kroner, og første spadestik bliver taget i november 2017. Pandaerne får 1.300 kvadratmeter at boltre sig på, og anlægget bliver på i alt ca 4.000 kvardratmeter”, fortæller adm. direktør i Københavns Zoo, Steffen Stræde, til TV2, og han er ikke i tvivl om, hvor meget pandaerne vil betyde: ”For det første er det jo en fascinerende dyr, så vi glæder os til at komme til at arbejde med pandaerne. Derudover flytter det jo Københavns Zoo op i international liga, kan man sige, for der er ikke mange der har pandaer”.

Direktøren skriver på Zoo’s hjemmeside, at den største opgave nu og her er at skaffe de millioner, som anlægget kommer til at koste, og at han er på jagt efter fonde og investorer, der vil være en del af det ambitiøse projekt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.