Billigere at flyve fra danske lufthavne

Luftfoto billundDet er blevet billigere at flyve fra de danske lufthavne, viser den aktuelle sammenligning i seneste udgave af Dansk Flyprisindex i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Priserne på ruteflybilletter er i øjeblikket mellem 4 og 8% lavere end sidste år. Undersøgelsen sammenligner de laveste billetpriser til 10 europæiske storbyer med afrejse i uge 8 fra 17. til 23. februar.

Størst er prisfaldet i Aalborg Lufthavn med 8%, fulgt af Københavns Lufthavn med 7%, mens billetpriserne i Billund blot er 4% lavere end sidste år. I Aarhus Lufthavn går det den modsatte vej. Her er priserne svagt stigende i forhold til 2013.

Selv om prisudviklingen i de tre største danske lufthavne er relativt ens, betyder det ikke, at man betaler det samme for flybilletten i Jylland sammenlignet med København. Gennemsnitsprisen for en returbillet til de 10 europæiske rejsemål i prisindexet er fra Københavns Lufthavn på 658 kroner. Rejser man fra Billund, skal der betales 1.255 kroner i gennemsnit, fra Aalborg 1.475 kroner, mens de 10 flyrejser fra Aarhus Lufthavn i gennemsnit koster 1.849 kroner. Dermed er det næsten dobbelt så dyrt at flyve fra Billund, og op til tre gange så dyrt at flyve fra Aarhus.

“Den ensartede prisudvikling i de tre største danske lufthavne afspejler den overkapacitet, der er i markedet. At Aarhus Lufthavn går den modsatte vej hænger sammen med, at der er færre direkte udenrigsruter fra lufthavnen, ligesom der heller ikke er flyforbindelser til større europæiske hub-lufthavne,” vurderer adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flyprisindex.

Også Hamborgs lufthavn, der årligt benyttes af omkring 100.000 danskere, er det blevet 10% billigere med rejser til de europæiske storbyer.