Billigere at flyve langt fra Billund end fra Hamborg

Der er rekordbillige flybilletter fra Billund Lufthavn. Prisen til New York og Bangkok fra Billund er i laveste niveau nogensinde. Det viser et pristjek fra travelmarket.dk.

De billige priser fra Billund bekræfter en anden tendens i de månedlige pristjek. Traditionelt har det været billigere at flyve til interkontinentale destinationer fra Hamborg end fra Billund. Denne tendens er nu vendt, hvor der er i 2016 var næsten dødt løb, viser de første fire pristjek i 2017, at gennemsnitsprisen for 10 interkontinentale destinationer har været billigere fra Billund lufthavn end fra Hamborg Lufthavn.

Der er intens konkurrence på de interkontinentale ruter, og samtidig udvider flere af de store flyselskaber deres kapacitet på de mest populære destinationer. I det seneste pristjek er der rekordbillige flybilletter med afrejse i uge 16 fra Billund til Bangkok til 3.100 kroner t/r inkl. skatter og afgifter, og prisen for en returbillet til New York er fundet til 2.147 kroner.

“Jeg forventer, at udviklingen fortsætter det kommende års tid, og vi vil se yderligere prisfald. Men man skal som forbruger huske, at der kan være store forskelle i priserne og forbindelserne fra de forskellige lufthavne, og derfor anbefaler jeg, at man altid afsøger markedet for priser fra flere lufthavne,” siger direktør Ole Stouby fra travelmarket.dk

Tjekker man gennemsnitsprisen for de interkontinentale destinationer fra Billund, Aalborg, København og Hamborg er København fortsat billigst, men forskellen er blevet mindre med årene. I 2017 er priserne 384 kroner billigere, i modsætning til 2012, hvor prisforskellen var 805 kroner. Så tillægger man prisen for en togbillet eller en køretur over Storebæltsbroen, så vil Billund ofte være det billigste valg, hvis man bor i Jylland eller på Fyn.