Billigere fadøl lader vente på sig

Københavns Kommunes afskaffelse af afgiften på udeservering har kun givet billigere fadøl på 2 ud af 11 beværtninger i Nyhavn.

Formanden for Horesta i hovedstaden, Allan Agerholm, så dengang en mulighed for, at ølpriserne ville falde, men en rundringning til 11 af beværtningerne i Nyhavn viser, at prisen på en halv liter fadøl kun er faldet på Restaurant Skagen og McJoys Pub – med to kroner, skriver b.dk.

De øvrige ni beværtninger har ikke sat prisen ned. På for eksempel Klods Hans koster en halv liter fadøl fortsat 55 kroner, mens den på Hong Kong har kostet 64 kroner det seneste halvandet år. Heller ikke Cafe Diamanten, Kafe Kys eller Cafe Kreuzberg, som alle ligger tæt på Strøget, er prisen dalet.

Bo Hansen, ejer af fem beværtninger i Nyhavn, er glad for, at udeservering er gjort gratis, men fortæller, at stigende priser hos Carlsberg bærer skylden for de uændrede priser. Hans beværtninger har søgt kommunen om udeservering i januar, februar og halvdelen af marts, fordi det nu er gratis.

Nyhavn lå i kommunens dyreste zone og cafeer og restauranter med Nyhavn som adresse skulle derfor have betalt 387 kroner pr kvadratmeter udeservering hver sommermåned.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.