Billigere færger til danske øer

bornholmerfærgenRegeringen vil gøre færgetransporten til 31 danske øer billigere ved at afsætte 60 millioner kroner i 2016 og derefter 133 millioner kroner om året til at nedsætte billettaksterne.

”Tiltaget sigter mod at gøre det billigere at bo og drive virksomhed på de danske øer”, siger indenrigsminister Morten Østergaard. ”Vi sætter priserne ned for øboerne, når de skal til og fra øerne, men vi indretter det på en sådan måde, at vi håber, at det kan tiltrække flere turister”.

Regeringen vil målrette tilskuddet uden for højsæsonen, hvor der i forvejen er mange, der lægger vejen forbi øsamfundene.

”Ved at fokusere på perioderne uden for højsæsonen, er det vores håb, at flere danske og udenlandske turister i højere grad vil bruge nogle forlængede weekender på øerne”, tilføjer Morten Østergaard.

Pengene hentes fra en pulje til godstransport, hvor der er 48 millioner kroner i overskud. Resten er dækket ind ved andre tiltag i den samlede vækstpakke fra regeringen.

Blandt øerne, der skal omfattes af forslaget, er Bornholm, Læsø, Samsø, Fanø og Ærø.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.