Billigere flybilletter i højsæsonen

billund-lufthavn-1.jpgSkærpet konkurrence og et stort udbud betyder, at flypriserne fortsætter med at falde. Selv højsæsonen er det ingen undtagelse. Fire ud af fem afrejselufthavne har det billigste niveau i fire år.

Sjællænderne er mest begunstigede på sommerferie med rutefly. I Københavns Lufthavn har de adgang til landets billigste flybilletter som følge af mange flyselskaber og afgange. Lufthavnen er Skandinaviens største markedsplads for billige flybilletter.

For jyderne er der ekstra omkostninger ved transport til hovedstadslufthavnen. Til gengæld er der kommet et stort udbud af billige flybilletter i provinsen fra de mange lavprisflyselskaber, som flyver fra de forskellige lufthavne. For mange er Hamborg desuden et godt alternativ, da flypriserne her er historisk lave.

I uge 28 (fra den 7. til den 13. juli 2014) er det højsæson til Europas storbyer og Middelhavet. I forhold til samme uge de seneste år er der prisfald fra alle lufthavne på nær Aarhus Lufthavn, og gennemsnittet fra Hamborg til 10 destinationer er i år på blot 992 kroner. Det er det laveste niveau nogensinde fra Hamborg midt i højsæsonen.

Udvalgte eksempler på flypriser t/r i afrejseuge 28: Billund – London 512 kroner, København – Berlin 690 kroner, Hamborg – Paris 788 kroner, København – Stockholm 811 kroner, Billund – Rom 842 kroner, Aarhus – Barcelona 942 kroner.

“Konkurrencen intensiveres, og det betyder fortsat billige flyrejser til forbrugerne. Jeg ser ingen tegn på, at priserne stiger i nærmeste fremtid. Tværtimod tror jeg, at vi vil se endnu lavere flypriser i tiden fremover”, siger Ole Stouby, adm. direktør for Travelmarket.dk.