Billund-baseret fly-leasing vokser igen

Martin Møller.

Martin Møller.

Den danske, verdensomspændende flyudlejer Nordic Aviation Capital (NAC), hvor milliardæren Martin Møller er bestyrelsesformand, ekspanderer igen med flere nye fly.

I marts købte NAC Jetscape, og nu køber virksomheden endnu et leasingselskab, oplyser NAC i en pressemeddelelse. Denne gang er det irske Aldus, der kommer på danske hænder, skriver business.dk.

Aldus blev stiftet i 2008 og råder over 30 fly, som nu bliver en del af NACs flåde. Med købet har NAC udvidet flåden til 294 fly. Dertil kommer 48 fly, som man har råderet over og yderligere 74, der er bestilt. I alt vil selskabet i de kommende år nå op på 416 fly. I 2013 havde NAC knap 200 fly.

Da NAC købte amerikanske Jetscape Aviation Group havde selskabet havde 28 Embraer E. Det er samme flymodel, som NAC sikrer sig med opkøbet af irske Aldus.

Martin Møller stiftede NAC i 1990 og har indtil for nylig været eneejer af den hastigt voksende virksomhed, der er verdens største udlejer af turboprop fly. Sidste år indgik han partnerskab med kapitalfonden EQT og Kirkbi Invest A/S. Selskabets værdi blev i den forbindelse sat til knap 22 milliarder kroner på en gældfri basis, hvilket betyder, at Martin Møller har fået flere milliarder kroner for at overlade magten til EQT. Han har dog beholdt en signifikant ejerandel.

Air France, Garuda, FlyBe, Azul, airberlin, Republic, Air Canada, GoJet og Etihad Regional er blandt NACs kunder. I flyflåden hos NAC, finder man ATR 42, ATR 72, Bombardier Dash 8-300/Q400, CRJ900/1000, Boeing 737, Airbus A320 og Saab 2000 samt Embraer.