Billund får atter rute til Baltikum

0

wizz air besætning flyLUFTHAVNE: Da Air Lituanica krakkede sidste uge mistede Billund Lufthavn sin rute til Litauens hovedstad, Vilnius. Men fra midten af september betjenes strækningen atter med to fly om ugen.

Det polsk-ungarske flyselskab Wizz Air åbner 14. september sin anden rute til Danmarks næststørste lufthavn med to flyvninger om ugen fra Vilnius til Billund. Wizz Air rykker ind i Billund Lufthavn næste måned når det 19. juni starter rute fra den polske havneby Gdansk.

Air Lituanica, der lettede i sommeren 2013 og kun havde et fly ved konkursen, transporterede i alt sidste år 132.000 passagerer og havde forventning om at komme op på 200.000 i år.

Air Lituanica er det fjerde litauiske flyselskab der krakker de seneste syv år. Først skete det for Lithuanian Airlines og dets afløser, FlyLAL, og senere for flyselskabet Star 1.

Naboerne i Letland, Air Baltic, det største flyselskab i de tre baltiske lande, tilbød i fredags at overtage strandede Air Lituanica-passagerer i en uges tid. Air Baltic vil åbne flere nye ruter fra Vilnius for at opsuge kapaciteten efter Air Lituanicas lukkede ruter.

Air Lituanica havde 50 ugentlige flyvninger fra Vilnius til 10 lufthavne i otte lande og var fjerde største flyselskab i Vilnius med 7,9 pct. af de udbudte flysæder; størst er netop Wizz Air (26 pct.), fulgt af Ryanair (19 pct.) og Air Baltic med 8 pct.

Wizz Air så i øvrigt i sit seneste regnskabsår, der endte med udgangen af marts i år, et spring i overskuddet på hele 67 pct. til 146 mio. euro. Wizz havde i regnskabsåret 16,5 mio. passagerer.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz