Billund Lufthavn bygger hangar til DAT

OLYMPUS DIGITAL CAMERALUFTHAVNE: Lige før sommerferien startede byggeriet af endnu en hangar i Billund Lufthavn. Den skal være så stor, at den kan rumme de Airbus 320, som Danish Air Transport for nyligt har anskaffet.

Tidligere i år anskaffede flyselskabet foreløbig to fly af typen Airbus 320, som skal flyve charter primært fra Billund.

DAT har allerede hangar og serviceafdeling i andre lufthavne, men med en ny hangar i Billund bliver det nemmere for selskabet at servicere de fly og besætninger, som flyver herfra.

“Vi er rigtig glade for, at Danish Air Transport øger sine aktiviteter i lufthavnen, og opførelsen af en hangar ser vi som udtryk for, at begge parter venter et godt og langvarigt samarbejde,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

Også fra DAT udtrykker CEO Jesper Rungholm, sin tilfredshed med initiativet: ”Vi har arbejdet med charterflyvning i mange år, men investeringen i Airbus 320 fly er den største, vi hidtil har foretaget, og så er det naturligvis glædeligt, at Billund Lufthavn har en så konstruktiv indstilling. Det vil afgjort have betydning for fremtidens udviklingsmuligheder.”

Der er rejsegilde onsdag den 20. august kl. 11.00 på byggepladsen, og der vil være gående og ledsaget adgang fra Hovedporten på Cirrusvej. Parkering kan foregå på Cirrusvej.

Det er den tredje hangar, der opføres i lufthavnen inden for de seneste år. De øvrige to er udlejet til hhv. Ryanair og Sun-Air. Alle tre hangarer kan rumme fly af størrelsen op til Boeing 737 eller Airbus 320.