Billund Lufthavn dyrest på deicing

Der er stor prisforskel på at få deicing af fly i de danske lufthavne. Billund hører til de dyreste. Her må flyselskaber slippe 40 kroner pr. liter. I Aalborg Lufthavn er prisen 27 kroner pr liter – den nordjyske lufthavn tager til gengæld 500 kroner for at køre deres deicing-køretøj ud af garagen.

 

Prisen i Aarhus Lufthavn er 15 kroner per liter for en type 1 og 25 kroner per liter for type 2 – den østjyske lufthavn tager til gengæld 3.000 kroner for at køre deres deicing-køretøj ud af garagen. Type 1 deicing er en varmvæske af-isning, mens type 2 er en koldvæske af-isning – en såkaldt anti-deicing af et fly, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Kjeld Zacho Jørgensen, lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn, siger til avisen, at lufthavnen ikke tjener på opgaven:

”Lufthavnens tre deicing-køretøjer koster 4,5 millioner kroner per styk, der skal også betales renter og afdrag, når køretøjerne holder stille i sommermånederne, eller når vi har en mild vinter. 40 kroner per liter er prisen, når vi skal have vores omkostninger dækket.”

 

Prisen overrasker Torben Andersen, pressechef i Thomas Cook Airlines. ”Lufthavnenes deicing-køretøjer ser stort set ens ud, og lufthavnene betaler samme pris for deicing-væske. Derfor er det urimeligt, det skal være så dyrt i Billund i forhold til Aarhus og i Aalborg.”

Skrevet af redaktionen