Billund Lufthavn får ny rute til England

Fra 3. juni flyver BMI Regional seks gange om ugen mellem Birmingham og Billund. Selskabet har i forvejen tre danske ruter til hhv. Esbjerg og København.

BMI Regional har foreløbig bebudet ti nye ruter i år, til bl.a. Toulouse, Lyon og Göteborg – ruten mellem Birmingham og Billund har tidligere været trafikeret af Sun-Air. Den nye rute får flyvninger alle hverdage plus søndag.

Kommerciel Direktør hos bmi regional, Steve Hoy, siger: ”Med stigende trængsel i nogle af lufthavnene i London, er Birmingham et godt alternativ. Især til dem, som også ser fordelene ved lufthavne med god kapacitet, hurtig check-in og gode muligheder for shopping.”

Marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm, fortsætter: ”Vi har længe arbejdet på at finde et flyselskab der kunne gøre det lettere for vestdanskerne at komme til det centrale England. Over 70 jyske og fynske virksomheder har datterselskaber i eller omkring Birmingham. Samtidig er Vestdanmark med bl.a. Legoland, Aarhus og Odense som fyrtårne attraktive for britiske turister.”

BMI Regional har op til 450 flyvninger om ugen den kommende sommer fra Storbritannien til resten af Europa med sine 14 Embraer ERJ-145 med plads til 49 passagerer og fire Embraer ERJ-135 med 37 sæder.

Alle flyvninger inkluderer gratis mad og drikke ombord, gratis 20 kg bagage, 30 minutters check-in deadline og en enhedsflåde af Embraer jetfly. BMI regional har 400 ansatte, det skiftede sidste år præfiks fra ”BD” til ”BM” og repræsenteres i Norden af GSA-bureauet Discover the World Marketing i København.

BMI Regional har i forvejen en rute fra Aberdeen til Esbjerg samt fra hhv. Edinburgh og Glasgow til Københavns Lufthavn.

BMI Regional var indtil sidste år ejet af British Midland. Da Lufthansa solgte British Midland til British Airways blev BMI Regional efterfølgende overtaget af Sector Aviation Holdings, der også kontrollerer det skotske regionale flyselskab Loganair, samt Alliance i Australien og britiske Bond Offshore Helicopters.