Det første fly fra Lauda i Billund Lufthavn. Foto: Billund Lufthavn,

Billund Lufthavn letter med ny rute

Det Ryanair-ejede østrigske flyselskab Lauda åbner torsdag i denne uge sin første rute til Billund Lufthavn med to flyvninger om ugen på ruten, der i forvejen betjenes af Wizz Air.

Fra på torsdag, 19. december, får Danmarks næststørste lufthavn, Billund, endnu en ny kunde – denne gang østrigske Lauda, også kendt som Laudamotion.

Det Ryanair-ejede flyselskab vil torsdage og søndage flyve mellem Wien og Billund Lufthavn med en Airbus A320-200, der har plads til 180 passagerer.

I forvejen flyver Wizz Air allerede to gange ugentligt mellem Billund og Wien, i vinterhalvåret er der afgange på mandage og fredage.

Ifølge Billund Lufthavns administrerende direktør, Jan Hessellund, kommer der med stor sandsynlighed en vækst i østrigske turister i Danmark:

”Vi er meget glade for at få Laudamotion ind i folden. Det er et østrigsk baseret lavprisselskab, så vi forventer, at der kommer flere østrigske turister til Danmark. Derudover kommer Laudas to afgange til at passe perfekt med Wizz Airs to afgange, så vi har et optimalt udbud af ruter mellem Billund og Wien,” siger Jan Hessellund i en pressemeddelelse fra Billund Lufthavn.

Ifølge Billund Lufthavn er der stadig flere forretningsrejsende på ruten mellem Wien og Billund.

”Vi er meget glade for de direkte ruter til Wien. Den smukke hovedstad bliver nemlig i højere grad brugt som citybreaks, som man traditionelt ser i for eksempel Paris og London. Det ser vi, fordi besøgende får øjnene op for, at Wien både kan byde på klassiske traditioner og moderne tiltag,” siger Inger Diedrich, pressechefen på det østrigske turistbureau i Danmark.

Da nyheden i efteråret kom om at Lauda åbner på Billund, sagde lufthavnens marketingchef, Jesper Klausholm, til STANDBY.dk’s søstersite, CHECK-IN.dk:

”Lauda har et stærkt brand i Østrig og de har i dag godt fast i det østrigske marked, hvorfor vi forventer mange østrigske passagerer på ruten. Der vil som udgangspunkt være tale om en del VFR-passagerer (Visiting Friends and Relatives, red.) samt almindelige turister. Med den spændende kombination af Lauda og Wizz Air med samlet fire ugentlige afgange ved vi af erfaring fra andre ruter, at vi også kan få fat i nogle erhvervsrejsende.”

Fortsat fremgang i Billund Lufthavn
De seneste trafiktal fra Billund Lufthavn, fra november, viser, at lufthavnen sidste måned havde tæt på 240.000 passagerer, en vækst på 11 procent i forhold til samme måned sidste år.

I årets 11 første måneder har Billund Lufthavn haft næsten 3,5 millioner passagerer, en fremgang på 5,7 procent, eller samlet 189.211 passagerer sammenlignet med januar til november sidste år.

Alene i dette års sommerprogram havde Billund Lufthavn flyvninger til over 100 lufthavne – cirka ligeligt fordelt mellem rute- og charterdestinationer.

Lufthavnens største rutedestination er London – Billund har tre London-ruter, London Heathrow, Stansted og, som eneste lufthavn i Danmark, også London City Airport. Herefter kommer KLM-ruten til Amsterdam fulgt af Lufthansas til Frankfurt.

Relaterede artikler:

Tocifret vækst i Billund Lufthavn

Lauda skal flyve ny Kroatien-rute fra Aarhus Lufthavn

12.000 passagerer om dagen