Billund Lufthavn taber passagerer

billund lufthavnLUFTHAVNE: ”N-øv-ember,” betegner Danmarks næststørste lufthavn resultatet for sidste måned. Lufthavnen havde i november 164.000 passagerer, 5 pct. færre end samme måned sidste år. I årets første 11 måneder har lufthavnen samlet haft 1 pct. flere rejsende end samme tid sidste år.

Billund Lufthavn havde sidste måned 163.722 passagerer, 8.277 færre end november sidste år – et fald på 4,8 pct. Udenrigsruterne havde 115.271 passagerer, næsten det samme som for et år siden, et fald på blot 15 passagerer!

Lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen siger: ”Bag tallene gemmer sig store udsving. Ryanair (lufthavnens største flyselskab, red) går tilbage, da selskabet har lukket ruterne til Bergamo, Alicante og Rom i forbindelse med månedsskiftet. De genåbnes fra slutningen af marts 2015.”

Til gengæld fortsætter netværksselskaberne den gode vækst gennem året. KLM, Turkish Airlines, SAS og Lufthansa bidrager til at holde et stabilt passagertal i Billund.

”Det er godt at se, at netværksselskaberne fortsætter med at vokse, og at deres investeringer i mere kapacitet til og fra Billund giver resultater,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Indenrigsruten til København havde i november 10.031 passagerer, et fald på 1.013 passagerer i forhold til 2013. ”Det er en af de eneste måneder i år, hvor indenrigsruten viser et fald. Og tendensen må forventes at fortsætte de kommende måneder, da SAS flyver en daglig afgang mindre denne vinter,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken havde 37.865 rejsende i november. Det er et fald på 7.156 passagerer, svarende til 15,9%.

”Det er et stort fald, vi ser i november, og det skyldes især, at en række destinationer starter senere i forhold til 2013. Det er bl.a. Cuba, Dansk Vestindien samt Cap Verde. Til gengæld fortsætter der med at komme flere passagerer til Egypten,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

I årets første 11 måneder havde Billund Lufthavn 2,7 mio. passagerer, en fremgang på én procent, eller 27.450, i forhold til samme periode sidste år.

Fra sommerprogrammet næste år åbner Star Alliance-medlemmet Brussels Airlines ny rute fra Bruxelles til Billund – strækningen trafikeres i forvejen af danske Sun-Air, der vil beholde ruten.