Billund Lufthavn tabte charterpassagerer

billund-lufthavn1-800x473I februar rejste 163.939 gennem Billund Lufthavn, et fald på 6.353, eller 3,7% i forhold til samme måned sidste år. Faldet skyldes færre charter- og indenrigspassagerer.

Udenrigsrutetrafikken fortsætter med at stige. 106.442 passagerer benyttede sidste måned udenrigsruterne fra Billund Lufthavn, en stigning på 2.245 passagerer eller 2,2%.

”Igen i februar trækker netværksselskaberne væksten,” siger lufthavnens direktør, Kjeld Zacho Jørgensen. ”Amsterdam, Frankfurt, Oslo, Istanbul og London er igen højdespringerne. Til gengæld falder lavpristrafikken atter, hvilket især skyldes, at Ryanair har færre ruter på vinterprogrammet i 2015 end i 2014.”

SAS indenrigsrute til København havde 8.183 passagerer – 1.401 færre end året før. ”Faldet på 14,6% lyder voldsomt, men forklaringen er, at der i februar var færre daglige frekvenser, hvilket naturligvis påvirker passagertallet,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Men det er først og fremmest chartertrafikken, der er faldet. 48.669 rejste med charterflyene i forhold til februar 2014, et fald på 7.296 passagerer, svarende til 13%.

”Faldet skyldes primært, at der har været udbudt færre sæder end sidste år. Flere af charterbureauerne har oplevet vanskelige vilkår, og en reduktion af det udbudte antal rejser, er den naturlige reaktion. Til gengæld, har der været godt solgt på de udbudte rejser, så man kan håbe, at bureauerne har fået god lønsomhed ud af det,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.