Billund Lufthavn tror på ny fremgang

Danmarks næststørste lufthavn havde passagerfald på 1,1 pct. i februar – men februar sidste år havde en dag mere. Havde det samme været tilfældet i år, havde lufthavnen haft passagervækst, siger direktøren.

Sidste måned rejste 167.629 passagerer gennem Billund Lufthavn, et fald på 1.870, svarende til 1,1 pct. i forhold til februar 2012. ”Men vi havde faktisk haft fremgang, hvis februar i år ligesom februar 2012 havde haft 29 dage. Så på den baggrund er resultatet faktisk ikke så ringe,” siger lufthavnens adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, til standby.dk

Han hæfter sig ved, at der er fremgang på indenrigsruten til København, samt at trafikken stiger på en række af lufthavnens kerneruter fløjet af bl.a. Norwegian, Air France, Lufthansa og KLM.

Om regeringens forslag til en markant opgradering af det danske tognet med bl.a. en times transport mellem Aalborg, Aarhus, Odense og København, siger Kjeld Zacho Jørgensen:

”Vi er mindst ti år ude i fremtiden med dette, men de hurtigere tog vil sikkert tage nogle passagerer fra indenrigsflyene og ændre trafikmønstret ved at flere måske tager til Københavns Lufthavn og flyver ud i verden derfra. Jeg tror navnlig togændringerne vil ramme Aarhus Lufthavn og Kattegat-forbindelserne.”

I øvrigt faldt passagertallet på Billunds udenrigsruter, hvilket udelukkende skyldes, at februar sidste år havde en dag mere. I alt fløj 100.269 passagerer sidste måned til eller fra Billund med udenrigsruterne, blot 279 passager færre end samme måned sidste år.

For første gang i mange måneder havde Billunds indenrigstrafik højere passagertal sammenlignet med året før. I alt rejste 9.998 med indenrigsruten til København, en stigning på 806 passagerer, eller 8,8 pct.

”Hvis denne udvikling holder, er der begrundet håb om, at der kommer flere frekvenser på ruten til gavn for de mange, der flyver frem og tilbage samme dag til møder i København eller Syd- og Midtjylland,” siger lufthavnsdirektøren.

Chartertrafikken faldt en smule i forhold til sidste år. I alt 56.062 rejste med charterflyene; et fald på 4,3 pct.

Billund Lufthavns næste udenrigsrute letter til april, når Norwegian begynder at flyve to gange om ugen til Alicante.

Til gengæld mister lufthavnen trafik fra sommerprogrammet, når Air France-ruten mellem Paris og Billund beskæres fra de nuværende 19 ugentlige fly til en daglig morgenafgang. Ruten flyves med en Embraer 190 med plads til 100 passagerer af HOP, Air Frances nye sammenlagte regionalselskab af tre datterselskaber, Airlinair, Brit Air og Régional.

Også fra sommerprogrammet øger KLM sin betjening af Billund på tre af sine daglige afgange til større B737’ere til Amsterdam. På hverdage har KLM fem fly til Billund.