Billund mangler Madrid-rute

spanien, Madrid, Gran Vía loTURISME: Der var sidste år 46.000 efterspørgsler alene på søgemaskiner efter direkte fly mellem Billund og Madrid. Men ruten har ikke været fløjet siden Ryanair trak sig. Billund Lufthavn ser potentiale for en ny operatør.

Det kunne give god mening hvis f.eks. Iberia eller datterselskabet Iberia Express åbner ny rute mellem Billund og Madrid. Ruten har ikke været betjent siden Ryanair trak sig i 2008.

Sidste år var 46.000 søgninger om at flyve direkte mellem de to byer – ruten var derfor med i seneste nyhedsbrev fra hjemmesiden anna.aero, der i sine nyhedsbreve bl.a. sætter fokus på potentiel interessante ubefløjne ruter under overskriften ”Skyscanner for Business-anna.aero Unserved Route of the Week.”

Ifølge anna.aero er der hver måned i snit over 50 mio. unikke søgere efter flybilletter på Skyscanner.net – en anden, utrafikeret rute i kategorien var tidligere i år mellem København og Hong Kong.

Jesper Klausholm, salgs- og marketingschef for Billund Lufthavn, sagde forleden, at han ser et potentiale for en genopståen af Billund-Madrid. Hovedparten af søgningerne på ruten er fra Madrid til Billund, der bl.a. har Legoland med over to mio. årlige besøgende.

Ud over de to Iberia-selskaber, kunne andre potentielle flyselskaber på en Billund-Madrid rute være Ryanair, der trods sine nedskæringer stadig er største flyselskab i Billund med bl.a. tre ruter til Spanien, Malaga, Alicante og Girona. Billunds næststørste flyselskab, Primera Air, kunne også være en mulig kandidat, hvis ruten atter skal have luft under vingerne.

I dag skifter flypassagerer mellem Billund og Madrid typisk i Amsterdam (37 pct.), Bruxelles (27 pct.) og Frankfurt (21 pct.), skriver anna.aero og tilføjer, at i alt skiftes der i dag fly i 18 lufthavne når passagerer skal mellem Billund og Madrid.