Billund på kurs mod tre mio. passagerer

3

billund-lufthavn-ryanairLUFTFART: Danmarks næststørste lufthavn havde i årets 10 første måneder 2,7 mio. passagerer, en stigning på fem procent. Lufthavnens direktør forudser, at den ved årets udgang for første gang kommer over tre mio. rejsende.

Billund Lufthavn satte sidste måned passagerrekord for 10. måned i træk. I oktober havde lufthavnen 307.193 passagerer, en stigning på næsten otte procent sammenlignet med oktober sidste år.

“I alle årets ti måneder har der været passagerrekord, og oktober var femte måned i træk med over 300.000 passagerer,” siger Billund Lufthavns adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen.

Igen i sidste måned trak udenrigstrafikken væksten. 206.858 passagerer er en stigning på 11,5 pct.

“Det er en gentagelse af de seneste måneders passagersammensætning, vi ser i oktober. Netværksselskaberne har stort set alle fremgang med British Airways og Finnair som højdespringere. For discount-selskaberne fortsætter Norwegian og Wizz Air deres fremgang. For alle lavprisselskaber forventer vi, at de næste måneder byder på fremgang, idet Wizz Air introducerer Tuzla (i Bosnien) og Bukarest, Norwegian fortsætter med Alicante og Barcelona vinteren igennem, og det samme gør Ryanair til Malaga og Budapest,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Indenrigsruterne i Billund havde sidste måned 13.270 passagerer, hvilket er på niveau med 2015.

Chartertrafikken havde 86.055 rejsende, en minimal stigning på 210 passagerer.

“Efter årets første ti måneder har der været 2,7 mio. passagerer i Billund Lufthavn. Så jeg vil vove pelsen og konstatere, at 2016 bliver året, hvor lufthavnen for første gang runder tre mio. passagerer,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Skriv en kommentar

3 Comments on "Billund på kurs mod tre mio. passagerer"

Notify of
avatar
Jakob
Jakob

hmmm underligt…. det skortede ikke på dommedagsprofetier ang BLL, da Ryanair blev tvunget til at følge gældende dansk lovgivning, og dermed valgte at lukke basen i Billund. Men det lader til der er en anden vej end den sørgelige Ryanair vej….

Jens erichsen
Jens erichsen

Så kan vi da håbe på flere åbne spor i Security så man ikke skal stå i kø 30-45 minutter.

Torben Vinther
Torben Vinther

Jens: Det skyldes efterhånden alt det elendige håndbagage der må slæbes med i kabinen… der er snart mere bagage på securitybåndet end der er på bagagebåndet 🙁

wpDiscuz