Billund sætter ny månedsrekord

billund lufthavnLUFTHAVNE: Danmarks næststørste lufthavn havde for første gang sidste måned over en kvart million rejsende. I årets fem første måneder har Billund Lufthavn haft passagervækst på 1,7 pct. til lige over en mio. rejsende. Billund har fået direkte charterfly fra Rusland.

For første gang i lufthavnens historie rejste over en kvart million passagerer gennem Billund Lufthavn i maj; i alt 256.752 passagerer, en stigning på 13.466, en øgning på 5,5 pct. fra maj sidste år.

”Der er tal, der har en magi over sig, og en kvart million passagerer er en milepæl”, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

Sidste måned havde den største danskejede lufthavn 169.925 rejsende på udenrigsruterne, en stigning på 6,4 pct. eller 10.212 rejsende.

”Flere ruteflyselskaber har indsat mere kapacitet, det kan ses på passagertallene. Det gælder bl.a. KLM til Amsterdam, Lufthansa til Frankfurt og Turkish Airlines til Istanbul. På disse ruter er der tale om tocifret fremgang i passagertallene,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Ud over fremgang på de store lufthavne er der også vækst på Düsseldorf, Manchester og München, alle betjent af danske Sun-Air, der sidste måned åbnede ny rute fra Billund til Zürich.

Indenrigstrafikken viser også vækst i forhold til samme måned sidste år. I alt 12.327 rejste med SAS til København, en stigning på 1.983 passagerer eller 19,2 %.

SAS har bebudet yderligere en frekvens på ruten fra efteråret. Dermed bliver der på hverdage seks afgange mellem Billund og København.

Chartertrafikken i Billund steg sidste måned 2,2 pct. i forhold til maj sidste år. I alt rejste 73.294 med charterfly. ”Selv om der ikke er tale om mere end 300 passagerer, er det værd at bemærke, at der i maj var rejsende direkte fra Rusland til Billund. To charterfly bragte russiske gæster til Legoland. I 2015 vil der være fem fly fra Rusland,” siger Kjeld Zacho Jørgensen og tilføjer: ”Nationale aftaler mellem Rusland og Danmark tillader ikke ruteflytrafik til andre lufthavne end København, så Vestdanmarks eneste mulighed for at få andel i det stærkt voksende marked i Rusland er charterfly.”