Billund taber passagerer

0
Air Berlins nye daglige rute mellem Berlin og Billund flyver af Air Berlins schweiziske fætter, Etihad Regional. Her er flyet på premieredagen 13. april i Billund Lufthavn.
Air Berlins nye daglige rute mellem Berlin og Billund flyver af Air Berlins schweiziske fætter, Etihad Regional. Her er flyet på premieredagen 13. april i Billund Lufthavn.

LUFTHAVNE: I årets fire første måneder havde Billund Lufthavn 1,1 pct. færre rejsende end i samme periode sidste år. Væksten fortsætter hos den største passagergruppe, rejsende med rutefly, mens det går ned for antal rejsende på indenrigs og charter.

Danmarks næststørste lufthavn havde sidste måned 223.900 passagerer. Det er et fald på 3.716 svarende til 1,6% i forhold til 2014, oplyser lufthavnen og tilføjer: ”Tendenserne i april har været de samme som gennem de seneste mange måneder.”

166.790 passagerer benyttede udenrigsruterne i april, 6.774 flere end året før; en stigning på 4,2 pct. “Netværksselskaberne står for væksten, herunder de nyeste Czech Airlines og Brussels Airlines,” siger lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen, og tilføjer: “Men også KLM, Lufthansa, SAS og Turkish Airlines har oplevet vækst. Ruteåbningen i midten af april til Berlin med Air Berlin har givet passagerer til denne destination, mens Ryanair oplever et faldende antal passagerer som følge af færre ruter i forhold til 2014.”

Indenrigsruten til København har stort set samme antal passagerer som i 2014, så der er tilsyneladende et stabilt antal rejsende, når der flyves med samme frekvenser. I alt benyttede 9.935 passagerer ruten, noterer lufthavnen og tilføjer: Som det er fremgået i pressen, oplevede charterbranchen meget hård konkurrence i 2014 med for mange udbudte sæder.

“Det har resulteret i et færre sæder i 2015, og derfor ser vi også et fald i passagertallet på charter,” siger Kjeld Zacho Jørgensen. I alt rejste 46.311 med charterselskaberne, et fald på 10.366 passagerer fra Billund Lufthavn i april sidste år.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz