Bjørn Kjos beder Danmarks regering om hjælp

Bjørn Kjos.

Bjørn Kjos.

Norwegian vil have regeringen til at lægge pres på den russiske regering for at få adgang til at flyve over Rusland til og fra destinationer i Asien.

De russiske myndigheder henholder sig til et regelsæt fra 1956, som ifølge Norwegian giver ærkerivalerne på Asien-flyvningerne, SAS og Thai Airways, en konkurrencefordel. De må nemlig flyve over Rusland. En ændring af reglerne kan give Norwegian mulighed for at tage konkurrencen op med flyselskaber som Turkish Airlines, Qatar Airways og Emirates.

Norwegians topchef, Bjørn Kjos har holdt møde med erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen for at få hjælp til at få åbnet det lukkede russiske luftrum, som betyder, at Norwegian bruger cirka en time mere på at flyve fra København til Bangkok sammenlignet med for eksempel SAS, skriver business.dk.

Norwegian holdes ude, fordi de russiske regler kræver, at personalet ombord skal have samme nationalitet som flyselskabet. Norwegian bruger thailandsk personale til sine Bangkok-flyvninger.

Norwegian har planer om flere nye destinationer, hvis man får mulighed for at flyve over Rusland: ”Vi overvejer destinationer som Islamabad og Karachi i Pakistan og Delhi, Mumbai og Calcutta i Indien, samt flere store byer i det vestlige Kina – alle fra København”, siger Bjørn Kjos.

Troels Lund Poulsen var efter mødet positiv over for at hjælpe Norwegian: ”Det er klart, at jeg gerne ser, om vi kan være med til at finde en løsning for Norwegian, fordi det vil komme Danmark til gavn”, siger han.