Bjørn Kjos: ’O’Leary vrøvler’

Norwegians topchef Bjørn Kjos.

Ryanairs CEO Michael O’Learys udtalelse for nylig om Norwegians faldefærdige finansielle stabilitet er helt grundløse – det norske flyselskab er meget tilfreds med sin finansielle situation.

Det siger Bjørn Kjos, CEO og stifter af Norwegian til Bloomberg News, og oplyser i samme forbindelse, at Norwegian har rekrutteret omkring 150 piloter fra den irske lavpriskonkurrent.

Kjos fortæller om Norwegians Argentina-planer, at selskabet vil starte sin ekspansion der i foråret, når man har alle nødvendige tilladelser på plads. Man vil starte med seks fly og indtil videre har Norwegian modtaget 3.500 ansøgninger om job i Argentina, hvor markedet ifølge Bjørn Kjos kan rumme op til 70 fly.

Samtidig lyder det fra Ryanair, at man vil tilbyde sine piloter på de største baser en lønstigning på 10.000 Euro for at undgår en udvidet pilot-flugt til Norwegian. På Ryanairs generalforsamling erkendte Michael O’Leary, at Ryanair ’ikke hører til dem med de højeste pilotlønninger’.

Lønstigningen kommer oven i den bonus på 12.000 Euro, som Ryanair har tilbudt piloter for at arbejde ekstra i oktober og november.