Boeing B737 i Sønderborg Lufthavn

sønderborg lufthavn terminal, alsie ekspress og B737 TUIflyLUFTHAVNE: I torsdags sendte Sønderborg Lufthavn for første gang et Boeing 737-800 passagerfly af sted.

Flyturen var bl.a. arrangeret for, at Sønderborg Lufthavn kunne få mere viden om, hvad der kræves for at håndtere større passagerfly.

Sønderborg får nu nyt hotelbyggeri på havnefronten og det modtages med begejstring af et samlet byråd, skriver Sønderborg Kommune i pressemeddelelse.

Det nye Hotel Alsik kommer til at skabe cirka 160 arbejdspladser i de cirka to et halvt år byggeriet står på, og det forventes, at hotellet, når det står klar, vil skabe cirka 500 nye arbejdspladser i Sønderborg Kommune.

Samtidig vil det 18 etagers høje firestjernede hotel med 190 værelser, tre restauranter og konferencefaciliteter til 400 personer årligt have 72.000 overnattende gæster, mens hotellets spa- og wellness område forventes at få cirka 135.000 besøgende på årsbasis. Hotellet bliver det største i den dansk-tyske grænseregion

“En af byrådets visioner er turisme, og med det nye hotel, kommer vi til at placere Sønderborg tydeligere på landkortet. Hotellet gør, at vi i Sønderborg nu kan lægge billet ind på store konferencer, som vi hidtil ikke har haft tilstrækkelig hotelkapacitet til.

Hotelbyggeriet til over 600 mio. kr. finansieres af (Danfoss-ejernes) Bitten og Mads Clausens Fond samt PFA Pension.