Boeing på vej med ny Air Force One

U.S. Air Force vil fortsætte Boeing-traditionen og har skrevet kontrakt med flyproducenten om at starte modifikationen af de kommende præsidentfly, skriver Reuters.

Der er tale om to Boeing 747-8, der skal erstatte de to nuværende Boeing 747-200. Kontrakten om indretning og levering af de næste præsidentfly har ifølge Boeing en værdi på 600 millioner dollars.

Ifølge U.S. Air Force kommer modifikationerne blandt andet til at omfatte et avanceret kommunikationssystem, opgradering af el-forsyningen ombord, skadestue og et forsvarssystem.

Ifølge L.A. Times skal flyet være operationelt i 2024.

De to Boeing 747-8 blev oprindeligt bestilt for fire år siden af russiske Transaero Airlines, som gik konkurs i 2015. Siden har Boeing haft de to fly ’på lager’ i Mojave Desert.

Den nye Boeing 747-8 er mere brændstoføkonomisk, kan flyve 1.000 miles længere end de nuværende præsidentfly og bliver det hurtigste passagerfly i verden. Vingefanget er ni meter større og flyets længde på 250 fod, gør det til verdens længste passagerfly.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.