Bombardier skærer ned i topchefers løn

Fly- og togproducenten Bombardier meddeler, at selskabet reducerer årslønnen til selskabets formand Pierre Beaudoin med 1,4 millioner dollars, så den kommer ned på niveau med lønnen i 2015.

Beslutningen i bestyrelsen er truffet efter Pierre Beaudoin selv bad om det efter en voldsom shitstorm fra den canadiske befolkning fordi de planlagte lønforhøjelser til topcheferne faldt sammen med en stribe fyringsrunder i selskabet, som har kostet 14.500 ansatte deres stillinger, skriver aerotime.

Den samlede betaling til selskabets CEO og fem øvrige topdirektører steg til 32,7 millioner dollars i 2016, mod 21,9 millioner i 2015.

I marts opfordrede Canadas økonomiminister Dominique Anglade selskabets ledelse til at tage højde for befolkningens vrede over de betydelige lønstigninger til toppen, mens personalet mistede deres jobs.

Den 2. april sagde Bombardiers CEO Alain Bellemare i en pressemeddelelse, at han havde bedt bestyrelsen om at halvere den planlagte lønstigning til de seks topchefer frem til 2020. Samtidig skal de reducerede lønstigninger kun komme til udbetaling, hvis aktionærernes fastsatte mål nås.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.