Bombeterror lukker Bruxelles lufthavn

bombe i bruxelles lufthavnLUFTFART: Sikkerhedsniveauet hævet i lufthavne over hele Europa efter bombeangreb i Bruxelles.

Lufthavnen i Bruxelles var i går lukket hele dagen, efter at selvmordsterrorister tirsdag morgen omkring kl. 8 udløste to bomber i lufthavnens check-in områder. Lufthavnen i Bruxelles vil fortsat være lukket hele onsdag. Det sagde lufthavnens direktør i aftes ifølge CNN.

Bomberne i Zaventem-lufthavnen dræbte 14 mennesker, mens mindst 20 blev dræbt, da en bombe omkring en halv time senere detonerede på en metrostation i den centrale del af byen. Dertil kommer hundredvis af sårede i begge angreb.

Bombeangrebene medførte, at alle flyafgange til og fra Bruxelles blev aflyst i går, ligesom en række fly, der var på vej til Bruxelles, da angrebene fandt sted, blev omdirigeret til andre lufthavne i blandt andet Holland og Tyskland.

Titusinder af flypassagerer i Europa blev berørt af angrebene. I Danmark blev 14 flyforbindelser til og fra Bruxelles aflyst, og omkring 1.100 passagerer blev ifølge Berlingske berørt.

Angrebene i Bruxelles betød samtidig, at sikkerhedsniveauet blev hævet i lufthavne over hele Europa samt i en række lufthavne i USA.