Bookingmaskines prisklausuler ulovlige i Tyskland

Katia K. Østergaard.

Katia K. Østergaard.

HOTELLER: De tyske konkurrencemyndigheder har netop afgjort, at Booking.com’s prisklausuler i kontrakter med tyske hoteller er ulovlige og skal fjernes.

Afgørelsen fra de tyske konkurrencemyndigheder ligger i forlængelse af en afgørelse fra sidste år fra den tyske Landsret i Düsseldorf, oplyser Horesta.

Her slog Landsretten fast, at den prisklausul, som den tyske hotel-bookingportal ”HRS.de” stillede krav om i kontrakterne med de tyske hoteller, var i strid med den tyske konkurrencelovgivning.

Også i Frankrig er prisklausulerne tidligere blevet underkendt både ved dom og ny lovgivning, og senest er Italien på vej med et forbud.

”Den tyske afgørelse er i fuld overensstemmelse med vores juridiske vurdering af, at prisklausulerne strider mod Konkurrencelovgivningen – også i Danmark,” siger Horestas adm. direktør, Katia Knipschildt Østergaard, og tilføjer: ”Det bør være en selvfølge, at hotellerne til enhver tid kan tilbyde gæsterne de bedste priser på hotellernes egne hjemmesider frem for at være bundet af prisklausuler i kontrakterne med OTA’erne. Vi ser nu en udvikling, hvor en række store lande i Europa har forbudt prisklausulerne, og vi kan kun opfordre de danske myndigheder til at følge i samme spor.”

Katia Østergaard siger, at Horesta sammen med sin europæiske hotelorganisation, HOTREC, fortsat vil kæmpe mod prisklausulerne.

”Vi vil selvfølgelig fortsætte kampen mod prisklausulerne, ikke mindst i EU-regi, så vi sikrer ens spilleregler på tværs af landegrænserne. Lige nu udvikler der sig en forskellig praksis på området, som ingen kan være tjent med,” siger Horesta-direktøren.