Bookingportal dropper provision

Arkivfoto.

HOTEL & MICE: Danske Konference.dk klar med nyt tiltag: ”Book Direkte” med direkte kontakt mellem arrangør og konferencested. Kontakten skabes uden der betales provision til Konference.dk – det er et opgør ”mod den bevidstløse og til tider alt for høje provision til bookingportaler,” hedder det.

Christian Guldager, direktør i Kursuslex og partner i Konference.dk siger til standby.dk:

”Vi får nok indtjeningsnedgang med det nye tiltag, men ændringen er fornuftig, for vi tror der på sigt kommer flere forespørgsler, hvor vi skal involveres – og her kan vi tjene penge, når vi direkte skal hjælpe med planlægningen.”

Han tilføjer: ”Jeg tror ikke vi med det nye tiltag tager kunder fra andre bookingmaskiner, det er ikke formålet. Men der skal ryddes op i dette marked, hvor nogle bookingmaskiner, de såkaldte OTA’er, tager op til 25 pct. i provision. Det er ikke rimeligt og det er ødelæggende for markedet. Det er på tide, at nogen råber markedet op – det er blevet alt for grådigt.”

At droppe provisionen er et skridt i Konference.dk’s plan om at udvikle forretningen og være stedet med de optimale muligheder for bedste match mellem arrangør og udbyder.

Ideen bag ’Book Direkte’ er, at arrangør af konference indtaster sine søgekriterier på konference.dk og får liste over steder, der matcher kriterierne. Man kan så få direkte kontakt til de udvalgte konferencesteder. Den direkte kontakt skabes med det samme, uden betaling af provision til Konference.dk

”Med Book Direkte vil vi tilbyde direkte kontakt mellem arrangør og konferencested, der i mange tilfælde vil gavne begge partner økonomisk samt sikre bedre afvikling af arrangementet. Vi vil naturligvis fortsætte med at give mulighed for at booke gennem Konference.dk samt få personlig rådgivning, hvis arrangøren ønsker det.

Det er på tide at gøre op med en ofte alt for høj betaling af provision til bookingportaler,” siger Christian Guldager.

Med Book Direkte-tiltaget håber Konference.dk at tiltrække flere udbydere af møder, konferencer og events, når det ikke længere er nødvendigt at betale provision ved kontakt mellem arrangør og udbyder. Det vil sikre et større udbud af valgmuligheder med værdi for arrangører, udbydere og udvikling af hele branchen.

Konference.dk er Kursuslex’ egen bookingportal, og Konference.dk er en bookingportal med over 320 professionelle konferencesteder i Denmark. Her kan arrangører af konferencer, events og møder via en række kriterier søge efter det perfekte sted til afholdelse af deres kommende arrangementer.