Der er atter kommet gang i bookingerne af sommerrejser, lyder meldingen fra Spies. Arkivpressefoto fra græske Skopelos: Spies.

Bookingtallet er steget 227 procent

Efter meldingen om, at omikron-varianten formentlig er mindre farlig end frygtet, melder Spies, at ”rejsesalget de seneste dage nærmest er eksploderet med en stigning på 227 procent.”

Tyra Grove Krause, faglig direktør i Statens Serum Institut, sagde mandag til TV 2, at hun håber, at smitten vil ”klinge af” om to måneder, og at “vi får vores normale liv tilbage.”

Den melding har sat gang i bookingerne hos Danmarks største rejsearrangør, Spies, der ellers som andre rejsebureauer har haft en kraftig opbremsning i feriebestillinger siden december. Efter et rekordstærkt efterår, tøvede mange med at bestille deres vinterrejser i december, fordi omikron skabte usikkerhed, skriver Spies i en pressemeddelelse.

”Her ved udgangen af første uge i 2022, har vi haft en stigning på hele 227 procent i bookinger af vinterrejser i forhold til ugen inden nytår,” siger kommunikationschef hos Spies, Sofie Folden Lund, og tilføjer:

”Det er normalt, at bookingerne stiger i starten af januar, men det er typisk med cirka 25 procent i forhold til ugerne inden nytår.”

Tabasco-effekten
Spies kalder denne uges eksplosive stigning i bookinger ”tabasco-effekten” med reference til den såkaldte ketchup-effekt, man oplevede sidste forår, da verden genåbnede og rejserne nærmest blev revet væk.

Dog understreger Sofie Folden Lund, at det er for tidligt at fastslå, om tendensen holder samme høje niveau de næste uger og måneder.

Det er fortsat de nære rejsemål, der hitter på den korte bane. De Kanariske Øer, Madeira og Kap Verde er de mest populære rejsemål denne vinter, ligesom klassikere som Mallorca, Madeira, Rhodos, Kreta og Cypern ligger i top for sommersalget hos Spies.

140.000 danskere med Spies sidste år
Spies oplyser også, at 140.000 danskere sidste år rejste med Spies, hvor de første måneder var lukket. I 2020 havde Spies 53.000 gæster – og på et normalt år uden corona er det cirka 275.000 hos Danmarks største charterrejsearrangør.

Spies’ fem bedst sælgende rejsemål sidste år var Gran Canaria, Mallorca, Kreta, Rhodos og Tenerife.

Relaterede artikler:

Bravo Tours på vingerne med ”flyvende kludetæppe”

Rejsebureauer risikerer ”sindssygt store bøder”

Rejsesalget fortsætter trods omikron-varianten

Nyt langrutefly til oversøiske rejsemål hos Spies

Vi har fået flere rejsebureaukunder