Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Havnen i Rønne skal udvides, så den kan klare både større krydstogtfartøjer og virksomheder inden for havbaseret vindkraft i Østersøen. Foto: News Øresund.

Nye bølgebrydere, dybere havn, en ny terminal, større ro-ro areal og havneareal. Det er skridt i væksten af Rønne Havn på Bornholm.

På den måde skal Bornholm blive i stand til at modtage de store krydstogtskibe og styrke sin position som offshore-aktør med fokus på blandt andet havbaseret vindkraft .

Rønne Havn skal udbygges i fire etaper ifølge havnens masterplan, som løber frem til 2050. Nu har havnen indgået en aftale med Per Aarsleff A/S omkring første etape.

”Det betyder, at Rønne Havn, ud over at kunne tage imod de helt store krydstogtskibe på på cirka 350 meter, også får langt større mulighed for at positionere Bornholm som service- og installationsbasis i forbindelse med, at opgaverne omkring de planlagte vindkraftfelter i Østersøen udvikles”, skriver Thomas Bendtsen, adm. direktør Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

Rønne Havn indgår sammen med flere andre aktører i et strategisk samarbejde for at gøre Bornholm til Offshore Center for vindkraft. Samtidigt forventes det, at krydstogttrafikken vil stige. I 2016 kom der cirka 9.000 krydstogtturister til Bornholm og det antal er øget til 15.000 i år.