Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

Havnen i Rønne skal udvides, så den kan klare både større krydstogtfartøjer og virksomheder inden for havbaseret vindkraft i Østersøen. Foto: News Øresund.

Nye bølgebrydere, dybere havn, en ny terminal, større ro-ro areal og havneareal. Det er skridt i væksten af Rønne Havn på Bornholm.

På den måde skal Bornholm blive i stand til at modtage de store krydstogtskibe og styrke sin position som offshore-aktør med fokus på blandt andet havbaseret vindkraft .

Rønne Havn skal udbygges i fire etaper ifølge havnens masterplan, som løber frem til 2050. Nu har havnen indgået en aftale med Per Aarsleff A/S omkring første etape.

”Det betyder, at Rønne Havn, ud over at kunne tage imod de helt store krydstogtskibe på på cirka 350 meter, også får langt større mulighed for at positionere Bornholm som service- og installationsbasis i forbindelse med, at opgaverne omkring de planlagte vindkraftfelter i Østersøen udvikles”, skriver Thomas Bendtsen, adm. direktør Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

Rønne Havn indgår sammen med flere andre aktører i et strategisk samarbejde for at gøre Bornholm til Offshore Center for vindkraft. Samtidigt forventes det, at krydstogttrafikken vil stige. I 2016 kom der cirka 9.000 krydstogtturister til Bornholm og det antal er øget til 15.000 i år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.