Patrick Menzies er ny salgschef hos United Spirit Nordic, der via PR, salgsaktiviteter og markedsføring repræsenterer sine kunder inden for turisme, luftfart og hoteller. ”Vi skaber forbindelserne til den nordiske rejseindustri, rejsemedier og influencere,” lyder målsætningen. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Brancheprofil ny salgschef i repræsentationsbureau

Det nordiske repræsentationsbureau United Spirit har ansat Patrick Menzies som ny salgschef. Han blev sidste år opsagt som nordisk salgschef for økonomisk trængte South African Airways.

GSA-bureauet United Spirit Nordic, der repræsenterer en række mere eller mindre kendte udenlandske turismeaktører, har ansat 56-årige Patrick Menzies som ny nordisk salgschef. Han bliver repræsentationsbureauets nye kontaktperson for rejsebranchen i Norden og Baltikum for United Spirits kunder.

Christine Engen, ejer af og administrerende direktør for United Spirit, der har hovedkontor i København, siger i en pressemeddelelse:

“Vi er glade for, at Patrick har valgt at blive en del af United Spirit Nordic på dette tidspunkt, hvor vi bygger op efter pandemien. Vi kender Patrick godt fra hans tid hos South African Airways, hvor vores samarbejde med forskellige projekter gennem årene har været uvurderligt. Patricks omfattende salgs- og marketingerfaring og stærke forbindelser på de nordiske og baltiske markedet vil være med til at hjælpe med at booste væksten hos United Spirit Nordic.”

I pressemeddelelsen siger Patrick Menzies: “Rejselysten er langsomt begynder at vende tilbage. Jeg ser frem til at møde United Spirits samarbejdspartnere, skabe inspiration og være en aktiv partner til at få ferie- og forretningsrejserne i gang igen.”

United Spirit Nordics kunder inkluderer blandt andet, nævnt alfabetisk, Abama Luxury Residences, Access Holidays, Arabian Adventures, Destination Asia, Genesis Tours, Israel Experts, Jamaica Tourism Board og Viva Cruises.

35 år i rejsebranchen
I april sidste år, i starten af coronakrisen, skrev Patrick Menzies på Linkedin: ”Så er det desværre min tur til at mærke konsekvensen af coronakrisen på mit arbejdsliv, jeg er for første gang i min 34-årige karriere blevet opsagt, fra 30. september. Jeg er sikker på, at der findes nye og spændende opgaver for mig derude, også udenfor luftfartsbranchen.”

Til STANDBY.DK sagde han efterfølgende: ”Jeg har vidst et godt stykke tid, hvilken vej det bar.”

Udover at være nordisk salgschef for South African Airways, var Patrick Menzies også administrerende direktør i den danske General Sales Agent-virksomhed Airline & Travel Marketing. ATM, der lukkede i forbindelse med coronakrisen, repræsenterede Star Alliance-medlemmet South African Airways og Oneworld-medlemmet Cathay Pacific fra Hong Kong.

ATM’s kontrakt med South African Airways stod til at udløbe med udgangen af september sidste år. ”Og vi er ikke sikre på, om SAA har intentioner fortsat at have GSA’er i Europa. Derfor har vi hos ATM taget det forebyggende og proaktive skridt at opsige mig,” sagde Patrick Menzies.

Dansk-australske rødder
Patrick Menzies kommer fra en international familie med dansk mor og australsk far – og opvækst i blandt andet Ghana og Malawi, inden han slog rod i Danmark.

I 1987 fik han sit første job i luftfartsbranchen, da han blev ”Junior Consumer Service Assistant” hos British Airways. Efter BA blev det til et lufthavnsjob for spanske Air Europa – fulgt af nogle år som steward i SAS, før han blev salgsrepræsentant for australske Qantas.

Da Qantas lukkede sit kontor i København, landede Patrick Menzies nyt job som salgsrepræsentant med ansvar for de nordiske lande på South African Airways’ kontor hos Airline & Travel Marketing.

Relaterede artikler:

Stor forskel på nationale turistråds synlighed

Turismekonkurrenter i tættere samarbejde

Kendt dansk luftfartsprofil opsagt