Allan Petersen er netop begyndt som salgschef i Danmark for Corendon Airlines. PR-foto.

Brancheprofil salgschef for nyt flyselskab i Danmark

Allan Petersen, kendt fra British Airways og navnlig Cathay Pacific, er netop tiltrådt som salgschef for Corendon Airlines i Danmark. Corendon åbner som rejsearrangør og får tre fly i Danmark.

Med 15 års erfaring fra British Airways og næsten 20 år som nordisk salgschef for Hong Kong-flyselskabet Cathay Pacific, er Allan Petersen netop blevet ansat som salgschef i Danmark for Corendon Airlines. Det oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

Allan Petersen stoppede hos Cathay, da flyselskabet lukkede sit repræsentationskontor i Danmark i 2020.

I sit nye job skal Allan Petersen være med til at sælge kapacitet hos Corendon Airlines. Corendon er også en hollandsk rejsearrangør, der har store ambitioner om sit igangværende indtog på det danske marked.

Corendon håber, fuldt etableret i Danmark, årligt at sende 50-60.000 gæster fra navnlig lufthavnene i København og Billund, men også Aalborg, til ikke mindst Tyrkiet, men også Bulgarien, Grækenland og Spanien.

Men da Corendon Airlines vil udbyde omkring 300.000 sæder ud af Danmark i sommersæsonen, skal resten sælges til andre rejsearrangører. Den opgave får Allan Petersen.

Stationerer tre fly i Danmark
Når Cornedon Airlines i juni i år baserer tre Boeing B737-800 fly, hver med plads til 189 passagerer, i Danmark, to i Københavns Lufthavn og et i Billund Lufthavn, planlægger man at flyve til 14 destinationer fra Danmark, fordelt med 30 ugentlige afgange fra København og 14 fra Billund.

I Københavns Lufthavn vil et af flyene være fra tyrkiske Corendon Airlines (CAI), mens det andet vil være Malta-registrerede Corendon Airlines Europe (CXI). I Billund vil det også være det maltesiske selskab, der kommer til at betjene ruterne fra den internationale vestdanske lufthavn.

Corendon Airlines begynder sin flyvninger fra København, Billund og Aalborg til Tyrkiet, Grækenland samt Spanien fra den 8. april, oplyser flyselskabet i en pressemeddelelse.

Allan Petersen, der blandt andet har studeret Strategic Management på Warwick Universitet, startede sin luftfartskarriere i cargoafdelingen hos British Airways, og fortsatte hos Cathay Pacific Airways i Danmark.

Hos Corendon Airlines skal Allan Petersen ”generere efterspørgsel samt pleje B2B-kunderne i forbindelse med flyselskabets internationale ekspansionsplaner,” hedder det i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Nyt ambitiøst rejsebureau i Danmark får to kontorer

Ingen lokalt ansatte på nye danske Corendon-baser

Her er flyselskabet der vil flyve danskerne på ferie

Danmark får stort nyt rejsebureau

Rejsearrangør: ”Vi vil være tredjestørst i Danmark”