Bravo Tours bag ny flyrute

aegean airlines airbusTURISME: Ca. 10 pct. af Bravo Tours 185.000 gæster rejser næste år med rutefly. Charterbureauet får næste sommer det græske Star Alliance-medlem til at åbne rute til både Billund og København. Ruten kan også bookes via reservationssystemerne.

Hverken Billund Lufthavn eller Københavns Lufthavn havde forleden hørt, at de fra maj næste år får sæsonrute fra Kalamata, hovedbyen på Peloponnes, der udgør det sydlige Grækenland. Ruten flyves en gang om ugen med en Airbus A320 af det græske Star Alliance-medlem, Aegean Airlines.

Men nyheden kom ikke bag på adm. direktør Peder Hornshøj fra Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau, Bravo Tours.

”Aegean-ruten fra Kalamata til Billund og København kommer pga. os; vi har købt 60 pct. af sæderne, ca. 3.000 i alt, på de to ugentlige flyvninger fra Billund og København – resten af sæderne kan bookes via reservationssystemerne,” sagde Peder Hornshøj i går til standby.dk, da Bravo Tours præsenterede næste års sommerprogram.

Familien, der ejer Aegean Airlines, er tæt på familien der ejer Costa Navarino, som også ligger på Peloponnes.

”Costa Navarino kan betegnes som Grækenlands bedste og flotteste ferieområde. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Kaptajn Vassillis, der var Grækenlands svar på Mærsk, og senere hans arvinger, har med Costa Navarino skabt et ressort med to fantastiske hoteller, golfbaner og meget mere,” siger Peder Hornshøj.

Kalamata ligger 250 km syd for Athen på halvøen Peloponnes og er forbundet med det græske fastland via den seks km brede landtange, Korinthtangen.

Mens det græske Star Alliance-medlem denne sommer havde ét fly om ugen fra København til Heraklion på Kreta, bliver der fra midten af maj næste år to til Grækenlands største ø frem til oktober – i forvejen flyver Aegean hele året fem gange om ugen mellem Athen og København.

Peder Hornshøj siger, at Bravo Tours brug af ruteflyselskaber er stigende. Ud over Aegean Airlines bruger Bravo Tours også næste år flere ruteflyselskaber. Ca. 10 pct. af selskabets rejsende skal med rutefly. Her er Norwegian største leverandør, også med de kommende flyvninger fra København til De Amerikanske Jomfruøer.

”Og vi har sikret os, at vores gæster ikke strander på f.eks. De Amerikanske Jomfruøer, hvis Norwegian får problemer med sine fly. Er fejlen Norwegians sørger de for at gæsterne flyves med andre selskaber til f.eks. Fort Lauderdale i Florida, hvortil Norwegian har ruter fra de skandinaviske lande,” siger Peder Hornshøj.

KLM og Thai Airways er to andre store transportører af Bravo Tours’ gæster, der skal med rutefly.

En anden ny leverandør til Bravo Tours næste år bliver Icelandair, der fra maj til september skal flyve 12 grupper med hver 28 Bravo-gæster til Keflavik, Islands største lufthavn, hvor de skal på en uges rundtur i Island.