Peder Hornshøj, administrerende direktør for Bravo Tours, siger til Herning Folkeblad, at der er fundet en ny ejer af Bravo Tours, men at det er for tidligt at sige, hvem det er. Arkivpressefoto.

Bravo Tours har fået ny ejere

Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau, Bravo Tours, har fået nye ejere: et islandsk investeringsselskab samt rejsekoncernen Sunway Group fra Aarhus plus adm. direktør Peder Hornshøj.

Danske Bravo Tours er blevet købt ud af selskabet TravelCo Nordic, der ejes af den islandske Arion Bank.

Den nye ejerkreds i Bravo Tours består nu af tre aktionærer, oplyser Bravo Tours i en pressemeddelelse. Peder Hornshøj fortsætter som administrerende direktør for Bravo Tours.

Største aktionær af det nystiftede Bravo Tours 1998 A/S er, ifølge CVR.dk, det islandske Solbjarg, et selskab under Arion Bank, rejsekoncernen Sunway Group fra Aarhus, hvis ejer Mads Bygballe Christiansen, bliver ny bestyrelsesformand, samt selskabet PH Bravo med Peder Hornshøj i spidsen, og hvor også Bravo Tours’ salgsdirektør, Gitte Søndergaard, er involveret med en aktiepost.

Ifølge CVR.dk har Bravo Tours 1998 A/S en registreret kapital på 1,750 millioner kroner. Største aktionær er islandske Solbjarg med mellem 50 og 66 procent af aktierne, mens Sunway Group har mellem 33,3 og 49,9 procent af aktierne. Registreringen af, hvor meget PH Bravo har aktierne, fremgår endnu ikke af CVR.dk

Peder Hornshøj er også administrerende direktør for TravelCo Nordic, der siden sidste år har været ejet af den islandske bank, Arion Bank. Udover Bravo Tours omfatter TravelCo Nordic også et rejsebureau i henholdsvis Sverige, Norge, Finland og Island.

TravelCo Nordic måtte for over to uger siden gå til skifteretten i Herning, hvor TravelCo og Bravo Tours har hovedkontor, og meddele, at pengekasse var tom og at man ønskede at blive taget under rekonstruktion.

Måske selv med i ny ejerkreds
Peder Hornshøj, der var med til at stifte Bravo Tours for 22 år siden, siger i dagens pressemeddelelse:

”Det er en kæmpe forløsning og en vanvittig stor glæde for mig, at jeg nu kan præsentere Bravo Tours med et nyt ejerskab. Vi har formået at få skabt et både stærkt økonomisk fundament og en god ejerkreds, så vi også i fremtiden kan sikre ferieglæden for 100.000 vis af danske gæster – præcis som vi har gjort det i snart 22 år.”

Målt i antal solgte rejser var Bravo Tours sidste år Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau med 148.000 solgte rejser. Størst med 268.000 solgte rejser var Spies, fulgt af Apollo med 167.000 og TUI med 157.00. På femtepladsen landede Sunweb med 104.000, viser de officielle tal fra RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening.

Relaterede artikler:

Retsmøde om Bravo Tours atter flyttet

Bravo Tours: ”Pengekassen er tom”

Danmarkshistoriens største rejsebureau-underskud