Bravo Tours, Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau, har hovedkontor i Bethaniagade i Herning (Foto: Bravo Tours)

Bravo Tours: ”Pengekassen er tom”

Koncernen med Bravo Tours, Danmarks fjerdestørste charterrejsebureau, er i så store økonomiske problemer, at man har bedt skifteretten om at blive rekonstrueret. Indtil videre sælger man ikke nye rejser.

Det nordiske rejseselskab TravelCo Nordic med blandt andet Bravo Tours og Sun Tours i Danmark, skal rekonstrueres. Det er blevet nødvendigt efter, at en mulig investor, har trukket sig, oplyser Bravo Tours i en pressemeddelelse. TravelCo har siden sidste år været ejet af den islandske bank Arion Bank.

Under den anmeldte rekonstruktion vil mulighederne for en ordning med selskabets kreditorer eller eventuelt salg af virksomheden blive undersøgt.

Nu har ejer af TravelCo Nordic, Arion Bank, valgt at søge om rekonstruktion af virksomheden i håb om en bedre fremtid.

”Alle gæster, som lige nu holder ferie med os på vores rejsemål, kan nyde ferien og slappe af. Vi har sikret likviditet til, at disse gæster både kan blive på hotellet og ikke mindst rejse hjem som planlagt,” siger Peder Hornshøj, administrerende direktør for såvel TravelCo Nordic som Bravo Tours, i pressemeddelelsen.

Rekonstruktionen går ud på, at indgå en aftale om den nuværende gæld og vil sandsynligvis ende i et nyt ejerskab af virksomheden, oplyses det.

Har stoppet salg af rejser
Bravo Tours-koncernen har stoppet salget af rejser. Selskabet vil ikke tage imod nye bestillinger, før rekonstruktionen er ovre.

”Vi arbejder vi på højtryk for at finde den bedste løsning, så det igen bliver muligt at bestille sin rejse hos os,” siger Peder Hornshøj, som håber selskabet er klar til dette indenfor en uges tid.

Dækket af Rejsegarantifonden
”Vi kæmper og slås for at vores rejseselskaber kan bestå. Men pengekassen er tom, og vores ejer må nu finde andre løsninger,” siger Peder Hornshøj, der understreger, at man som gæst aldrig kan miste sine penge:

”Har man for eksempel købt en pakkerejse, man ikke er kommet afsted grundet aflysning fra vores side for eksempel pga. COVID-19, så kan man ikke miste sine penge. Det samme gælder de, der har ombooket til en ny rejse til senere på året eller næste år,” siger Peder Hornshøj og tilføjer:

”Forhåbentligt kan de rejse i et rekonstrueret selskab, men ellers er man altid sikret af Rejsegarantifonden i Danmark. Man kan ikke miste sine penge, hvis man har købt en pakkerejse hos os.”

Kæmpe underskud sidste år
TravelCo Nordic-koncernen har hovedkvarter hos Bravo Tours i Herning og tæller rejsebureauerne Bravo Tours og Sun Tours i Danmark, Solia i Norge, Solresor i Sverige, Heimsferdir i Island og Matkavekka i Finland.

Målt i solgte rejser var Bravo Tours og Sun Tours sidste år Danmarks fjerde største rejsebureau med 148.000 gæster, kun overgået af Spies, Apollo og TUI.

Rejsebureauerne i TravelCo-koncernen omsatte i sidste kalenderår for 1,4 milliarder danske kroner. Årets resultat for 2019 viste et underskud på 206 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Danmarkshistoriens største rejsebureau-underskud

Stor interesse for mulig ny ejer af Bravo Tours

Fire af de største charterbureauer har skiftet ejer