Break-even for Airbus A380 i 2015

Airbus CEO Fabrice Brégier fortæller, at markedet for gigantflyet er svagt for tiden: “Vi forventer at få nye kunder og vi har fastholdt vores salgsmål de seneste år”.

Han mener, at A380 har et kæmpestort marked på længere sigt, men at markedet for de helt store fly lige for tiden er svagt.

“Vi fik ni nye ordrer sidste år, mens Boeing blot fik en enkelt ordre på sin 747-8I. Vi er ikke stolte over de ni ordrer, men markedsbetingelserne er en realitet”.

Fabrice Brégier erkender, at problemerne med vingebeslagene i starten af 2012 kan have haft en negativ effekt, men European Aviation Safety Agency (EASA) er tæt på godkendelse af de permanente løsninger og den nydesignede vinge til A380. Godkendelsen ventes først i februar. Der har heller ikke været klager fra de kunder, som modtog de 30 leverede fly sidste år.

I 2013 og  2014 nedsætter Airbus produktionen af A380 til 25 fly for at få god tid til sikker vingemontage efter godkendelserne. Der er indtil videre ikke planer om at bygge en forlænget -900 udgave af flyet.

Ifølge Airbus er der indtil nu 97 A380 i drift hos ni flyselskaber.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.