Briterne kan miste billige fly ved EU-exit

8
Easyjets koncernchef, Carolyn McCall.
Easyjets koncernchef, Carolyn McCall.

LUFTFART: I hvad der virker som en skræmmekampagne, siger Easyjets koncernchef, at hvis Storbritannien forlader EU, kan det være slut med billige flybilletter.

Begrebet kaldes ’Brexit’ – hvis Storbritannien forlader EU – og sker dette, kan det betyde dyrere flybilletter. Sådan lød advarslen i et debatindlæg i avisen The Times fra Easyjets koncernchef, Carolyn McCall.

Hun fremførte argumentet, at hvad briterne betaler for deres ferie i Europa, reelt kan kobles sammen med, hvor megen indflydelse Storbritannien har i EU.

Videre hed det fra hende, at hvis briterne forlader EU, kan billige flyvninger blive en del af fortiden: “EU har bragt store fordele for briter, der flyver, hvad enten det er på ferie eller forretningsrejse. Ved at blive i EU sikrer vi os, at vi beholder disse fordele,” skrev hun.

Også den tidligere koncernchef for chartergiganten TUI, Peter Long, har for nylig ytret sig til fordel for at briterne stopper talen om at forlade EU.

Peter Long sagde, at terrorangrebet sidste år i Tunesien, hvor navnlig mange englændere blev myrdet, havde vist ham effektiviteten ved, at de europæiske lande via deres udenrigsministerier arbejde sammen i en krise.

”Sådan vil det ikke være, hvis vi var uden for EU,” konstaterede han.

En undersøgelse for nylig blandt 700 virksomheder i Storbritannien og Tyskland viste, at 29 pct. af de adspurgte firmaer enten ville reducere deres tilstedeværelse i Storbritannien eller helt lukke deres kontorer, hvis det kommer til en ”Brexit.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

8 Comments on "Briterne kan miste billige fly ved EU-exit"

Notify of
avatar
ole
ole

Ja skræmme kampagner kender vi jo kun alt for godt. . . . Ulven kommer vist heller ikke denne gang

Mikael
Mikael

Er der mon nævnt noget faktuelt i forhold til påstanden eller der bare sådan “fordi jeg siger det”? HVIS det er sandt (og det tror jeg ikke på) er det jo reelt at befolkningen skal tage det med i deres vurdering af medlemsskabet af det synkende skib.

Pauline
Pauline

Det er direkte usandt – tænk blot på Norwegian – de registrerer sig blot i Ireland og vupti er der billige billetter – de samme kan briterne gøre.

Leif
Leif

Norwegian er registrert i Norge. Har hovedkontor og konsernledelsen i Oslo. Over 60% av flåten er norskregistrert.

Mathias
Mathias

Og hvor er 40% af flåden registreret? Og hvor er de 60% af flåden, der er norsk registreret, på vej til at blive registreret?

Leif
Leif

Les på nytt! Norwegian er et norsk selskap, med hovedkontor i Oslo. Hovedbasen er Gardermoen, konsernledelsen er norsk, aksjemajoriteten er norsk, over 70% av flåten er norskregisrert. Vanskelig for en SAS-danske og forstå, åpenbart.

Mathias
Mathias

Norwegian, der er registreret i Norge, er jo bare en paraplyorganisation – Bjørn Kjos’ største ønske, er jo helt at slippe for at være registreret i Norge, men der hvor det er billigst, og hvor han har mulighed for at tilbyde de ansatte ringest vilkår. jeg gætter på, med størrelsen af de datterselskaber der er oprettet igennem tiden, så er det vel ca. 40 procent af norwegian der er norsk, ja hvis ikke mindre – og det er der da ikke meget ‘Norwegian’ over Leif? 🙂

Leif
Leif

Vås. Norwegian er norsk, med internasjonale operasjoner. Som de fleste flyselskap. Norwegian er langt mer norsk, enn SAS er dansk.

wpDiscuz