Briterne regner med snart at vende tilbage til Sharm el Sheikh

0

SharmViewTURISME: Rusland har sat turbo på at hente sine statsborgere hjem fra Sharm el Sheikh. Britiske charterselskaber håber på at komme tilbage sidst på måneden.

Efter den mulige bombesprængning af de russiske A321 forrige lørdag, har Rusland fået travlt med at hjemtage russiske turister fra Sharm el Sheikh. Flyet fra russiske Metrojet var startet fra den egyptiske badeby, da det ca. 20 minutter senere af endnu ukendte årsager angiveligt eksploderede over Sinai-halvøen. Alle 224 ombord omkom.

Det egyptiske turistministerium oplyser til Reuters, at russerne i disse dage har 20-25 flyvninger i døgnet fra Sharm el Sheikh med russere der skal hjem. Til sammenligning har briterne ca. det halve antal ”evakuerings-flyvninger.”

Det anslås, at der er ca. fire gange flere russere end briter i Sharm el Sheikh-området.

Lufthavnen i Sharm el Sheikh, hvor den mulige bombe eventuelt blev placeret i det russiske Metrojet-fly, kører på maksimal kapacitet. Det svarer til 4.300 afgående og ankommende passagerer i timen – om end der næppe er så mange ankommende som afrejsende i denne tid.

De egyptiske myndigheder forventer, at alle briter og russere er væk fra Sharm el Sheikh indenfor de nærmeste dage.

Al ruteflyvning fra Storbritannien og Rusland til Sharm el Sheikh er aflyst indtil videre, netop fordi det frygtes, at det russiske fly blev ødelagt af bombe placeret i det i lufthavnen i Sharm el Sheikh. Myndigheder og flyselskaber vil have overbevisende garantier fra de egyptiske myndigheder for, at de kan få styr på sikkerheden i bl.a. lufthavnen i Sharm el Sheikh.

Flere britiske charter- og ruteflyselskaber forventer at kunne genoptage flyvninger til Sharm el Sheikh fra sidst på måneden.

Og den egyptiske turistminister, Hisham Zaazou, siger ikke overraskende, at han er sikker på Egyptens turismeindustri atter vil komme på fode. Han siger, at ikke kun Sharm, men også andre ferieområder ved og omkring Det røde Hav som Hurghada, Marsa Alam, Safaga, Quseir, Dahab, Taba og Luxor og Aswan fortsat er ”open for business.”

 

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz