British Airways flyver trods strejke

Flyselskabet frigør snarest detaljerne i en revideret fartplan for tusinder af flyafgange rundt om i verden og op mod halvdelen af selskabets langdistanceflyvninger fra Heathrow, ventes at kunne gennemføres.

Samtidig forhandler det nationale britiske flyselskab med en række konkurrerende flyselskaber om lejeaftaler  på fly og om overflytning af passagerer.

Willie Walsh, BAs koncernchef siger, at han ikke vil love kunderne, at alle fly kommer til at afgå som planlagt, men han regner med det bliver et sted mellem 50 og 70%.

Et af midlerne til at undgå den maksimale effekt af kabinestrejken er oplæring af personale fra andre afdelinger til at overtage kabinepersonalets normale rutiner og pligter, mens strejken løber. Til det formål har flyselskabet blandt andet gennemført såkaldte ’spøgelsesflyvninger’ i England, hvor personalet er blevet trænet at betjene deres kolleger.

Premierminister Gordon Brown har opfordret til, at strejkerne bliver aflyst. Han kalder dem både ubegrundede og urimelige.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.