British Airways kabinepersonale varsler strejke

Kabinepersonalet i International Airlines Groups (IAG) British Airways går i fire dages strejke fra den 16. til den 19. juni på grund af fortsat uenighed om aflønning.

Personalet, der er baseret i London Heathrow, er repræsenteret af fagforeningen Unite, og protesterer imod British Airways afvisning af at genetablere ansættelsesforholdene for medarbejdere, som tidligere har deltaget i en strejke.

Hertil kommer fagforeningens forsøg på at sikre en lønstigning for de såkaldte ’mixed fleet’, der består af personale, der blev ansat i BA efter 2010. Unite skønner, at de i gennemsnit tjener 16.000 pund årligt.

BA svarer, at man som ved tidligere strejker for ’mixed fleet’ ansatte vil flyve alle sine kunder til deres destinationer. Strejken er helt unødvendig. ”Vi har nået en aftale om betaling, som Unites lokale ledere har godkendt. Nu opfordrer vi Unite til at gennemføre en urafstemning”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.