British Airways kabinepersonale varsler strejke

Kabinepersonalet i International Airlines Groups (IAG) British Airways går i fire dages strejke fra den 16. til den 19. juni på grund af fortsat uenighed om aflønning.

Personalet, der er baseret i London Heathrow, er repræsenteret af fagforeningen Unite, og protesterer imod British Airways afvisning af at genetablere ansættelsesforholdene for medarbejdere, som tidligere har deltaget i en strejke.

Hertil kommer fagforeningens forsøg på at sikre en lønstigning for de såkaldte ’mixed fleet’, der består af personale, der blev ansat i BA efter 2010. Unite skønner, at de i gennemsnit tjener 16.000 pund årligt.

BA svarer, at man som ved tidligere strejker for ’mixed fleet’ ansatte vil flyve alle sine kunder til deres destinationer. Strejken er helt unødvendig. ”Vi har nået en aftale om betaling, som Unites lokale ledere har godkendt. Nu opfordrer vi Unite til at gennemføre en urafstemning”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.