British Airways klar til Billund Lufthavn

British Airways og Billund Lufthavn har haft denne London-bus rundt i Midt- og Sønderjylland for at reklamere for den nye BA-rute til Billund fra Heathrow. I morgen kl. 10.25 lander det første BA-fly fra Heathrow efter planen i Billund Lufthavn.

British Airways og Billund Lufthavn har haft denne London-bus rundt i Midt- og Sønderjylland for at reklamere for den nye BA-rute til Billund fra Heathrow. I morgen kl. 10.25 lander det første BA-fly fra Heathrow efter planen i Billund Lufthavn.

LUFTFART: I morgen skrives nyt kapitel i Billunds historie, når BA åbner ny rute fra London Heathrow. ”Kunderne har taget godt imod ruten,” siger BAs Nordeuropachef. Stort overskud hos BAs moderselskab.

”Jyske og fynske virksomheder samt almindelige rejsende har i årevis efterlyst en rute mellem Billund og London Heathrow, Europas største lufthavn. Nu kommer ruten, og vi ser stor støtte til den,” siger Peter Rasmussen, nordeuropæisk chef for Oneworld-medlemmet British Airways, til standby.dk

Den nye British Airways-rute flyves 11 gange om ugen med Airbus A319, A320 eller A321 med plads til ca. 130-170 passagerer; det betyder at BA årligt vil udbyde omkring 85.000 flysæder i hver retning på ruten.

”Passagererne er et miks af erhvervs- og privatrejsende. Mange skal ”kun” til London – andre skal videre med bl.a. BAs langruter til USA, Sydafrika, Dubai, Hong Kong, Singapore, Australien osv. Fra London til Billund har vi mange britiske passagerer samt rejsende fra andre europæiske lande, ligesom vi kan se bookinger fra bl.a. USA,” siger Peter Rasmussen og tilføjer, at BA også har promoveret den nye rute som forbindelse mellem to Legolande: Legoland ved Windsor vest for London samt Legoland i Billund.

”British Airways er kendt i bl.a. Jylland og Fyn takket været vores samarbejde i 20 år med danske Sun-Air, der jo har hovedkvarter i netop Billund Lufthavn. Sun-Air har gennem årene banket British Airways-navnet godt ind på det bl.a. jyske og fynske marked,” siger Peter Rasmussen, der har ansvaret for bl.a. Norden, Rusland, Baltikum og Ukraine.

For yderligere at reklamere for Heathrow-Billund ruten havde British Airways og Billund Lufthavn i weekenden en London-dobbeltdækkerbus i større byer omkring Billund, bl.a. Horsens, Kolding, Silkeborg, Vejle og Aarhus. Et engelsk medie omtalte i sidste uge Billund som ”Aarhus South.”

British Airways har i forvejen ruter til Norden fra London til Bergen, Gøteborg, Helsinki, Keflavik (Island), København, Stavanger, Stockholm og Oslo.

Mens Københavns Lufthavn på hverdage har seks BA-flyvninger, hvoraf de to flyves af danske Jet Time, har BA for nylig skruet op til tre daglige fly til Gøteborg og syv til Stockholm.

British Airways moderselskab, IAG, har netop præsenteret sit regnskab for årets første kvartal. International Airline Group omfatter ud over BA irske Aer Lingus og spanske Iberia og Vueling.

Kvartalsregnskabet viste stigning i overskuddet fra 175 mio. kr. i første kvartal sidste år til næsten 1,1 milliarder kr. i år. IAGs koncernchef, Willie Walsh, tilskriver stigningen i overskuddet lavere omkostninger til brændstof og igangværende besparelser. Han tilføjer, at IAG har set en lidt svagere efterspørgsel efter terrorangrebet i marts i Bruxelles.