British Airways vil lease brugte A380

BA MSN 0095 Rollout PaintFlyselskabets ejer, IAG, forhandler med leasingselskaber om muligheden for at lease nogle af de Airbus A380, der allerede har været ude i en leasingperiode. IAG synes de nye fly er for dyre.

Forhandlingerne indgår som led i en strategi med en større andel af leasede fly i flyflåden, sagde topchef Willie Walsh på en konference i Dublin: “Vi har optioner på flere A380… men vi vil ikke bruge dem, fordi de er for dyre”, sagde han. “Vi anser muligheden for leasing af brugte fly som et attraktivt alternativ”.

Han tilføjede, at IAG også er interesseret i at lease brugte Boeing 777-300ER.

Leasing har traditionelt været anset for en dyr løsning for store etablerede flyselskaber, som ofte er i stand til at sikre sig store rabatter på nye flyordrer. Men selskaberne henvender sig hyppigere til leasingselskaberne for hurtigt at tilføje- eller slippe af med kapacitet, så man kan tilpasse den til efterspørgslen.

Ifølge Willie Walsh er IAG interesseret i at tilføje 5-6 A380 til British Airways flåde, men kan også benytte dem i Iberia.

De første leasede A380 vil efter planerne returnere til markedet i 2017 og Malaysia Airlines er på udkig efter at slippe af med nogle A380 i forbindelse med selskabets omstrukturering.

A380 skal ikke erstatte British Airways Boeing 747. Willie Walsh siger, at de lave brændstofpriser betyder, at der ikke er behov for en hurtig afvikling af selskabets B747. Air France-KLM pensionerede sin sidste B747 i sidste uge.