Britisk par i fængsel for falsk sygemelding

Britiske rejsebureauer har det seneste års tid været udsat for urimeligt mange meldinger om gæster, der angiveligt er blevet syge af maden på feriedestinationen.

Det har betydet store erstatningssummer, fordi bureauerne og deres hoteller ikke har kunnet modbevise kravene, som er bakket op af advokatfirmaer.

Men nu får piben måske en anden lyd, for rejsearrangøren Thomas Cook tog ’tyren ved hornene’ og lagde sag an mod et par fra Liverpool, som nu har fået deres fængselsdomme ved retten.

Parret havde klaget over ’dårlig mave’ under ferieophold på Mallorca i både 2015 og 2016. Deborah Briton, 53, og samleveren Paul Roberts, 43, blev idømt henholdsvis ni og 15 måneders fængsel for falske anmeldelser.

Thomas Cooks advokat fortalte i retten, hvorledes parret havde krævet flere tusinde pund i erstatning for maveforgiftning, som de angiveligt havde fået under ophold på Globales America Hotel på Mallorca. De måtte i retten erkende, at deres anmeldelser var falske.

En talsmand for Thomas Cook siger, at dommene dokumenterer, hvor alvorligt sager af denne art bedømmes. ”Vi håber det sender en klar melding til alle britiske ferierejsende om, at løgne omkring deres ferieoplevelser kan få meget alvorlige konsekvenser”.

Ifølge den britiske rejsebureau sammenslutning, Abta, har der været en stigning i antal anmeldelser om madforgiftning på ferien på over 500%.