Britisk par i fængsel for falsk sygemelding

Britiske rejsebureauer har det seneste års tid været udsat for urimeligt mange meldinger om gæster, der angiveligt er blevet syge af maden på feriedestinationen.

Det har betydet store erstatningssummer, fordi bureauerne og deres hoteller ikke har kunnet modbevise kravene, som er bakket op af advokatfirmaer.

Men nu får piben måske en anden lyd, for rejsearrangøren Thomas Cook tog ’tyren ved hornene’ og lagde sag an mod et par fra Liverpool, som nu har fået deres fængselsdomme ved retten.

Parret havde klaget over ’dårlig mave’ under ferieophold på Mallorca i både 2015 og 2016. Deborah Briton, 53, og samleveren Paul Roberts, 43, blev idømt henholdsvis ni og 15 måneders fængsel for falske anmeldelser.

Thomas Cooks advokat fortalte i retten, hvorledes parret havde krævet flere tusinde pund i erstatning for maveforgiftning, som de angiveligt havde fået under ophold på Globales America Hotel på Mallorca. De måtte i retten erkende, at deres anmeldelser var falske.

En talsmand for Thomas Cook siger, at dommene dokumenterer, hvor alvorligt sager af denne art bedømmes. ”Vi håber det sender en klar melding til alle britiske ferierejsende om, at løgne omkring deres ferieoplevelser kan få meget alvorlige konsekvenser”.

Ifølge den britiske rejsebureau sammenslutning, Abta, har der været en stigning i antal anmeldelser om madforgiftning på ferien på over 500%.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.